UPOTREBA DRUŠTVENIH MREŽA U PROMTIVNE SVRHE

Društvo Ekonomija

U Regionalnoj privrednoj komori u Kragujevcu juče je održana radionica na kojoj je bilo reči o “Upotrebi društvenih mreža u poslovne svrhe” . Ovo je četvrta radionica koju organizuje Udruženje “Žene na prekretnici” iz Beograda i Udruženje “Putokaz Kragujevac”. Radionica je namenjena nezaposlenim ženama koje su ostale bez posla starosti 45+, ali i ženama koje su zainteresovane za ove obuke..

S obzirom na atraktivnost teme, prisutne učesnice pokazale su veliko interesovanje za sticanje novih znanja i veština, posebno one koje već imaju ideju za pokretanje sopstvenog biznisa. Polaznice su pokazale veliku svest o značaju poznavanja Informacionih tehnologija i njihovog korišćenja u savremenom društvu. Izrazile su zainteresovanost za sticanje novih znanja u oblasti korišćenja računara, poslovnih aplikacija i interneta. Žene su svesne da jedino sticanjem novih veština, neophodnih za rad u 21. veku mogu biti konkurentne na tržištu rada , ali i kada je u pitanju pokretanje sopstvenog biznisa .

Polaznice su aktivno učestvovale u diskusiji na temu “Upotreba društvenih mreža u poslovne svrhe” i medjusobno razmenjivale iskustva i mišljenja. Svaka od njih koristi društvene mreže, ali su na radionici sagledale jedan novi aspekt njihovog korišćenja i shvatile neophodnost njihove upotrebe u poslovne svrhe.

Sledeća, završna radionica u ovom ciklusu, treba da bude organizovana krajem sledeće nedelje. Tom prilikom, uz razgovor I druženje učesnice mogu da predlože teme za koje su zainteresovane u, nadamo se, novom ciklusu radionica za nezaposlene.

Tekst: Mirjana Grbović & Snežana Milisavljević
Fotografije: Jelena Pavlović
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.