Upućen zahtev za ukidanje kraka „Vožda“, podržali meštani i odbornici

Društvo

Agenciji za prostorno planiranje Vlade Republike Srbije danas je poslat obrazložen zahtev za ukidanje predloga kraka saobraćajnice Vožd Karađorđe „Zagorica – Svetlić“ u dužini od 25 kilometara, saopštio je predsednik Skupštine opštine Topola i narodni poslanik Dragan Jovanović.

„Osim moje malenkosti, zahtev je potpisalo još 364 meštana sela Svetlić, Šume, Donja Trnava, Žabare, Gorović, kao i odbornici Skupštine opštine Topola“ rekao je Jovanović.

On se zahvalio saradnicima koji su mu  pomogli , kaže, sa velikom energijom da se napravi alternativni predlog, koji će pomoći projektantima sa resornih fakulteta da sagledaju sve pojedinosti.

„Naš alternativni predlog, ne samo da pomaže mestanima da zadrže svoje parcele, vec i našoj drzavi, jer smo u prethodnih 30 dana sagledali svako selo, svaku parcelu i naš predlog je jeftiniji za izgradnju, a ne utiče na komfor i dužinu putovanja putnika ili teretnog saobraćaja „Karađorđem“ duže od tri minuta od sadašnje predložene trase“ objasnio je Jovanović na svojoj zvaničnoj fejsbuk stranici.

On je najavio da 24. aprila, počinje razmatranje upućenih primedbi i predloga i do jeseni očekuje nove predloge projektanata.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.