URUČENE NAGRADE POBEDNICIMA KONKURSA CRVENOG KRSTA „PRIČAJMO O ZDRAVLJU“

Društvo Grad

Grad Kragujevac i Crveni krst, Svetski dan zdravlja obeležili su svečanim uručenjem nagrada pobednicima likovnog i letararnog konkursa „Pričajmo o zdravlju“ koji je trajao do 6. maja.

Na konkurs čiji je cilj promocija zdravlja i zdravih stilova života među decom i mladima, pristiglo je 190 radova, a grad Kragujevac je tabletom nagradio šest učenika. Knjigama su za promotivne aktivnosti na očuvanju zdravlja nagrađeni i nastavnici, a nagrade su uručili potpredsednik Crvenog krsta Kragujevac i predsednik Komisje za vaspitno – zdravstvene delatnosti dr Ljubiša Milojević i član Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu dr Gordana Damnjanović.

Konkurs „Pričajmo o zdravlju“ motiviše naše najmlađe sugrađane, ali i njihove porodice i nastavnike da promišljaju šta je to zdrava ishrana i na koji način se čuva zdravlje. Unapređenje i očuvanje zdravlja su vrednosti koje promoviše i grad Kragujevac. Zbog toga, imajući u vidu da je ovo jedan od načina da se mladi ljudi na vreme zajedno sa svojim porodicama podstiču za očuvanje sopstvenog zdravlja, Gradska uprava za zdravstvenu i socijalnu zaštitu ovaj konkurs podržava već 10 godina, rekla je dr Gordana Damnjanović, član Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu.

Ovogodišnji dobitnici nagrada su za litetararni rad Teodora Aksić, učenica drugog razreda OŠ „Vuk Karadžić“, Nikolina Aresenijević i Sara Stanić učenice sedmog razreda OŠ „Dositej Obradović“ koje su osvojile nagradu za zajednički dramski prikaz i Neda Trifunović, učenica drugog razreda OŠ Vuk Karadžić, Anđelina Nešović učenica petog razreda OŠ Miloje Simović, Jovana Suljević učenica prve godine TUŠ „Toza Dragović“ za likovne radove.

Inače za deset godina konkursa „Pričajmo o zdravlju“ vrednim nagradama nagrađeno je 60 učenika, a na temu očuvanja zdravlja kreativno se izražavalo oko 2500 učenika.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.