Ušćanin Damil u hodu za malu Janju – Povreda me sigurno neće sprečiti da nastavim dalje

Društvo

Danas je finalni, četvrti dan puta dugog 130km, koji je Ušćanin Damil Erac krenuo zarad prikupljanja pomoći za lečenje trogodišnje Janje Stojanović iz Kragujevca.

U svojevrsnom dnevniku puta koji Glas Šumadije zajedno vodi sa Damilom, prenosimo njegove utiske od prethodnog dana.

  • Juče sam krenu put Uba već u 4.30, ne bih li što pre prešao 30km, koliko me je čekalo od Lazarevca do Uba. Ipak naišao sam na prepreku, jer nisam znao da su u toku radovi na nadvožnjaku preko auto-puta Miloš Veliki, te sam morao da preskačem ograde i prelazim auto-put.

To je Damila koštalo vremena, ali i povrede, jer je tom prilikom povredio zglob. Ipak kako tvrdi, sve je ok.

  • U Ubu sam sakupio solidno novca. Ljudi mi sada već sami izlaze u susret. Porodica Mandić, Dejan i Tamara, obezbedili su mi smeštaj i hranu i na tome sam im veoma zahvalan. Ranom zorom krećem za Obrenovac, a povreda me sigurno neće sprečiti da nastavim dalje.

Dragi Obrenovčani, pozivamo vas da našeg prisvojenog Kragujevčanina dočekaju raširenih ruku, onako kako to samo vi umete. I da još jednom zajedno pokažemo solidarnost slanjem bar SMS-a sa brojem 767 na 3030.

Podsetmo, trogodišnja Janja Stojanović iz Kragujevca, pati od „jumbertovog sindroma“ (nerazvijenost malog mozga i moždanog stabla), ne hoda i ima usporen motorni razvoj. Ova anomalija se ne leči, ali određenom terapijom znatno može da se poboljša psiho-fizičko funkcionisanje. Prema rečima njenih roditelja Tamare i Save Stojanovića, samo za specijalnu fizikalnu terapiju potrebno je 4.500 evra mesečno, a sa Janjom radi još nekoliko defektologa.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.