nedelja, 03 jula, 2022
Naslovna > Društvo > USPEH KRAGUJEVAČKIH KULINARA

USPEH KRAGUJEVAČKIH KULINARA

Društvo

Na Internacionalnom kulinarskom takmičenju ‘’Sarajevo 2018’’ koje je održano od u Centru ‘’Skenderija’’, kulinari HoReCa asocijacije Kragujevac odneli su još jednu pobedu.

U veoma jakoj konkurenciji, kulinar Stefan Ristović, koji je na ovom takmičenju predstavljao HoReCa asocijaciju Kragujevac i Asocijaciju šefova kuvara Srbije, nakon ulaska u finale (najbolja tri kuvara) zauzeo je prvo mesto u kategoriji ‘’Black Box’’ i time proglašen za najboljeg kuvara festivala.

Kulinar Uglješa stepanović (HAK, KAS) osvojio je bronzanu medalju. Tim je predvodio naš istaknuti kulinar Dejan Stanković. Predsednik HoReCa asocijacije Kragujevac Vujadin Vujadinović izjavio je da je prezadovoljan ostvarenim rezultatima.

  • Ovom prilikom moram da odam priznanje našim momcima koji su zaista pokazali kako se profesija i boje Srbije koje predstavljaju vole i poštuju, ih je predvodio. Poslednjih meseci je bilo jako iscrpljujuće jer smo imali 3 takmičenja za nepunih mesec i po dana, u kojima smo ostvarili velike pobede. Nakon tromesečne pauze koju imamo u nastupajućem periodu, iskoristićemo kako bismo se dobro odmorili i pripremili za sledeću godinu, kazao je Vujadinović.

 

Nakon takmičenja, kulinari HoReCa asocijacije Kragujevac i Asocijacije šefova kuvara Srbije pridružili su se svojim kolegama iz država regiona i uspeli da za sedam sati i 22 minute pripreme 12.874 palačinke čime je oboren prošlogodišnji Ginisov rekord u Moskvi.

Priprema palačinki se nastavila do isteka roka od osam sati kada je bilo spremno 14.186 komada.

Piše: Ritam grada http://ritamgrada.rs

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.