USPEŠNO REALIZOVANA JOŠ JEDNA JULSKA VODIČKA TURA

Društvo Kultura

Gradska turistička organizacija „Kragujevac“ uspešno je prošlog vikenda realizovala turističku vodičku turu u okviru akcije „Kragujevac kroz ulice i muzeje“. Zainteresovani Kragujevčani posetili su crkvu Kumanicu i destileriju rakije TIM u selu Ramaća.

Pun autobus turista krenuo je uobičajeno sa trga kod „Krsta“ i prvo prošao pored najznačajnijih kulturno-istorijskih znamenitosti grada sa akcentom na prestonički period. Sve vreme puta učesnici turističke ture su od turističkog vodiča Gradske turističke organizacije „Kragujevac“ slušali priču o istorijskim, kulturnim, geografskim zanimljivostima sela Divostin, Drača, Kutlovo, Mala Vrbica, Ugljarevac kao i o Gornjim i Donjim Grbicama, Malom i Velikom Šenju, Pajazitovu i Mironiću.

U selu Ramaća turisti su posetili crkvu Kumanicu, posvećenu Svetom Nikoli, najstariji objekat na teritoriji našeg grada. Od sveštenika su dobili objašnjenje unutrašnjosti crkve i njegovom ljubaznošću za sve učesnike je u porti priređeno posluženje.

Posle razgledanja crkve, učesnici ture su posetili destileriju rakije Tim, u kojoj domaćini peku kvalitetnu rakiju od šljive i drugog voća prepoznatljivog naziva „Dar visova“. U destileriji je organizovana degustacija rakije kao i tradicionalno šumadijsko posluženje, koje je pripremila vredna domaćica.

Posle više sati provedenih na turističkoj vodičkoj turi zadovoljni Kragujevčani i gosti grada vratili su se u Kragujevac.

Gradska turistička organizacija „Kragujevac“ organizovaće sledeću vodičku turu 25. avgusta i tada je predviđena poseta manastirima u Levču: Denkovcu, Sarincu i Raletincu. Interesovanje za turu je veliko i karte su u prodaji.

Za sve bliže informacije zainteresovani mogu da se obrate Turističkom-informativnom centru (plato Robne kuće) ili na telefon 335-302, u kome se karte prodaju.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.