Usvojena deklaracija o upravljanju ljudskim resursima

Grad

Gradska skupština Kragujevca usvojila je danas deklaraciju čiji je cilj da se „konačno stavi akcenat“ na upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi.

Članica Gradskog veća za lokalnu samoupravu Sanja Tucaković rekla je da bi time u punoj meri trebalo da funkcioniše upravljanje ljudskim resursima, i da se u kontinuitetu analiziraju organizaciona struktura, raspored zaposlenih, da li je zaposleni na pravom radnom mestu, da li postoji timski rad, medjuljudski odnosi i saradnja.

Ona je rekla da je potrebno da se stalno preispituju potrebe i izradjuje plan za edukaciju zaposlenih.

  • Potrebno je da konačno dobijamo kvalitetne, efektivne i efikasne kadrove, jer bez njih nema efektivne organizacije i rezultata rada, poručila je Tucaković.

Deklaracija o ulozi funkcije upravljanja ljudskim resursima rezultat je potpisanog Memoranduma o razumevanju i saradnji sa Savetom Evrope.

Odbornici opozicione stranke Zajedno za Šumadiju ocenili su da „papir trpi sve“ i izrazili sumnju da će deklaracija ostati „mrtvo slovo na papiru“.

Odbornik Ivica Samailović rekao je da je deklaracija „stranačka“ i da će predstavnici „vojske“ Srpske napredne stranke obavljati glavne funkcije u ljudskim resursima.

Samailović je rekao da je gradska vlast u prethodnih nekoliko godina otpustila više od 1000 radnika iz javnog gradskog komunalnog sektora, a danas zapošljava svoje stranačke aktiviste.

Odbornica SNS-a Marija Vučićević rekla da je ta stranka protiv partijskog zapošljavanja i ocenila da je to radjeno u vreme vlasti bivšeg gradonačelnika Kragujevca Veroljuba Stevanovića.

  • Zar ste svi zaboravili kada je Kragujevac bio uništen? Kad je bilo rasprodato, kad su nabijeni i Pera i Mika i Žika i Laza i sa osnovnom i srednjom, i bez škole, i sedeli jedni drugima na glavi, i napunili preduzeća i prebukirali, osiromašili, ojadili, urnisali i grad doveli do septičke jame, rekla je Vučićević.

Veroljub Stevanović iz Zajedno za Šumadiju je rekao da, kao i ranije, ništa nije bilo „po deklaraciji“ i da se partijski zapošljava.

Poručio je da će biti odlično ako deklaracija počne i delimično da se sprovodi i da počnu stvari da se popravljaju.

Stevanović je ocenio da se zapošljavaju nestručni kadrovi i kao primer naveo Šumadija sajam kojim je rukovodio čovek koji je „apsolutno neadekvatan“.

Kao dobro kadrovsko rešenje, naveo je postavljanje profesora Ekonomskog fakulteta na mesto člana novog saziva Gradskog veća za finansije.

Edis Gurgutović iz „Kragujevačke priče“ rekao je da je deklaracija neophodna i da treba dati vremena i prostora da bude primenjena.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.