Usvojena odluka o dodeli jednokratne novčane pomoći učenicima srednjih škola

Društvo Grad

Na 19. sednici Privremenog organa grada Kragujevca usvojena je odluka o dodeli jednokratne novčane pomoći učenicima srednjih škola na teritoriji grada Kragujevca koji su državljani Republike Srbije, čime su stvoreni uslovi za isplatu 10.000 dinara svim kragujevačkim srednjoškolcima.

Na ovaj način država i grad Kragujevac u kome učenici pohađaju srednje škole poručuju da su mladost i učenici naša budućnost u koju treba ulagati, rekao je Miroslav Petrašinović, član Privremenog organa. Poboljšanje uslova za njihovo obrazovanje ne treba da se ogleda samo ulaganjem u školske infrastrukturne objekte, već i kroz finansijsku stimulaciju kojom im pomažemo da kupe ono što im je potrebno, bilo da je reč o školskom priboru, opremi i knjigama ili ličnim potrebama. Ovo je mala finansijska pomoć i znak pažnje prema onima koji stasavaju, stiču znanja ali i budućim studentima i ljudima koji će, istakao je Petrašinović, jednog dana voditi ovaj grad i državu.

Na današnjoj sednici članovi Privremenog organa dali su i saglasnost na izmene godišnjih programa za 2023. godinu Preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom „Šumadija“ d.o.o Kragujevac i Sportskog privrednog društva „Radnički“.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.