Vakcinacija zaposlenih u kompaniji Wacker Neuson u Kragujevcu

Doba korone Društvo

U nameri da olakša imunizaciju zaposlenih, menadžment kompanije Wacker Neuson je u saradnji sa lokalnom samoupravom i Domom zdravlja omogućio vakcinaciju u prostorijama preduzeća.

Početku imunizacije prisustvovao je Aleksandar Milošević pomoćnik gradonačelnika za realizaciju kapitalnih projekata i saradnju sa Vladom Republike Srbije. Vakcinalni punkt u prostorijama kompanije Wacker Neuson, organizovan je u sklopu masovne imunizacije koju relizuje grad Kragujevac u saradnji sa Domom zdravlja. Imunizacija je, prema rečima Aleksandra Miloševića, najvažniji proces u ovom trenutku ne samo za Kragujevac već za čitavu Srbiju kako bi se što pre vratili normalnom životu.

  • Gradonačelnik Nikola Dašić je svojim zalaganjem za građane Kragujevca i okolnih mesta od republičkog Kriznog štaba obezbedio dovoljan broj vakcina kako bi se u kontinuitetu realizovala masovna imunizacija na većem broju punktova u gradu, poručio je Milošević.
  • Vakcinacijom u prostorijama kompanije želimo da pošaljemo snažnu poruku o značaju imunizacije ne samo zaposlenima nego i svim sugrađanima, rekao je Nemanja Marjanović menadžer ljudskih resursa u tom preduzeću.
  • Na ovaj način, u saradnji sa gradom Kragujevcem, olakšali smo radnicima jer ne moraju da idu do vakcinalnih punktova. Imunizacija u kolektivima je izuzetno značajna, jer smo svaki talas pandemije koji se osetio u celoj Srbiji i Kragujevcu osetili i mi u našoj kompaniji. Da bismo što pre stigli do kolektivnog imuniteta i pobedili pandemiju, omogućili smo zaposlenima da se ovde vakcinišu. Odziv je dobar i verujemo da ćemo na ovaj način motivisati i druge da se u narednim danima prijave za vakcinaciju.

Inače, kompanija Wacker Neuson ima 520 radnika i bavi se proizvodnjom varenih čeličnih komponenti za građevinske mašine.

Fotografija: Zoran Lazarević Laki
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.