VANREDNA SITUACIJA U KNIĆU

Društvo

Štab za vanredne situacije opštine Knić proglasio je vanrednu situaciju na celoj teritoriji opštine. Najteže je u selima Donje Gruže, kuće i staje su pod vodom, nekoliko porodica je evakuisano, na stotine hektara je poplavljeno.

Oštećeni su putevi, mostovi. Ambulanta u Gruži je poplavljena i neće raditi. Poplavljena je i trafostanica u Gruži pa je i 200 domaćinstava u tom delu opštine bez električne energije. Voda sa izvorišta Ribeška glava je za sada ispravna, Štab za vanredne situacije apeluje na građane da obezbede zalihe vode za piće, jer je voda prodrla do izvorišta, pumpe su isključene ali će vodosnabdevanje tokom dana biti normalno.

Opština Knić zatražila je pomoć od Uprave za vanredne situacije, cisternu sa pijaćom vodom za meštane Donje Gruže, čamce kako bi evakuisali ugrožene porodice, džakove sa peskom, pumpe za izbacivanje vode. Pozvani su i svi građani opštine Knić čija domaćinstva nisu ugrožena da se stave na raspolaganje Štabu, koji koordinira akciju pomoći poplavljenima. Najavljen dolazak predstavnika resornih ministarstava na poplavljena područja.

Tagovi:

2 komentara

 1. Opština Knić se nalazi na 20 km od Kragujevca i vi prepismeni novinari koji radite za Glas ŠUMADIJE(Knić je inače u Šumadiji ako niste znali) ne znate na napišete ime jedne opštine. Pismenost vam je na nivou prorežimskih portala!

 2. Jadni ovi ljudi. Sad da uzmu motke u ruke i oteraju onog naprednjačkog probisveta što podnosi ostavke pa povlači.
  A evo šta je pre samo tri meseca izjavio RTS-u, kada je kao završeno uredjenje korita Gruže: „Bilo je neophodno urediti međe i stabla na svim parcelama uz reku. Tehničkim rešenjem očišćeno je korito reke trapeznog proticajnog profila, a od iskopanog materijala formirani su „zečji” nasipi, pa su njive u Guberevcu i drugim selima sada spremne za prolećne radove.
  „Ne samo korito reke Gruže nego i uređenje pritoka ,bočnih pritoka koje se ulivaju u reku Gružu znači da na hiljadu hektara vraćamo u funkciju, da ne dolazi do plavljenja najplodnijeg zemljišta u ovoj dolini”, kaže Miroslav Nikolić, predsednik Opštine Knić.
  Korito Gruže prošle godine čišćeno je u više faza, a vrednost projekta je devet i po miliona dinara. “

  A danas imamo sliku šta je i kako uradjeno! Vidimo kako je „stručnjak“ uradio posao.Hiljadju hektara vraćamo u fuknciju.Evo vratio ih u fuknciju. Potrošene pare, a poplave još veće. Da neće i on da se vadi na „poplave biblijskih razmera“.
  Beži bre nesposobni čoveče, ti domaćin, ti nešto znaš? Teško ovom narodu sa njim. On ima ekipu. Ekipu za haos i poplave.
  Narode terajte ovo što pre inače i ono malo što imate ima da vam upropasti onaj ćelavi nesposobnjaković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.