VEČERAS PROTEST I HUMANITARNA AKCIJA

Društvo

Protest „1 od 5 miliona“ biće održan i večeras u 18 sati na Đačkom trgu, a svi koji dođu moći će da kupe bedž zaa 50 dinara i tako učestvuju u humanitarnoj akciji – da mali Dimitrije stane na svoje noge!

Dimitrije Vrbanić nema ni devet godina, ali su ga zdravstveni problemi sprečili da krene u školske klupe prvaka. Iznenada je oboleo 2016.godine od veoma retke i podmukle bolesti- Transverzalni mijelitis (upala kičmene moždine) i za samo dva dana ostao nepokretan i sa nizom drugih pratećih nuspojava.

Roditelji mladog Dimitrija se na sve načine bore da svom detetu obezbede adekvatnu negu i lečenje u nadi da će Dimitrije ponovo moći da stane na noge. 

  • U razgovoru smo saznali da su u Srbiji iscrpljena sva sredstva za njegovo lečenje i rehabilitaciju, a da bi imao priliku da ponovo prohoda, nužno je da se lečenje nastavi u inostranstvu. S toga je potrebno pomoći dečaku u nadi da će moći ponovo da igra i uči kao njegovi vršnjaci. (za terapije u trajanju od dva meseca, troškovi iznose oko 20 000 evra), kažu u organizaciji protesta.

Akcija se, večeras, istovremeno vodi na protestima i u Kragujevu i u Beogradu.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.