Veroljub Stevanović: Kako izgleda Sokolana – takvo je stanje u našem gradu

Izbori 2023

Stanje u kome se nalazi zgrada Sokolane, koja čuva duh i istoriju Kragujevca, simbolizuje i stanje u našem gradu, smatra Veroljub Stevanović, kandidat za odbornika koalicije Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac. Naglašava da je vizija razvoja ono što razlikuje grad od palanke.

Saopštenje koalicije Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac u nastavku prenosimo u celosti:

„Dragi Kragujevcani, vidite kako nam izgleda Sokolana. Kao što ona izgleda, e, takvo je stanje i u našem gradu. Sve to, jednim naporom, ljubavlju prema gradu i ljudima može da se obnovi. Dokaz da je to moguće nalazi se s druge strane ulice: pogledajte Plazu, nova naselja koja je okružuju. To pokazuje da je
vizija razvoja ono što razlikuje grad od palanke. Pokažimo da želimo da naš grad bude grad razvoja“ – izjavio je Veroljub Stevanović, kandidat za odbornika koalicije Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac prilikom obilaska Sokolane u naselju Stara radnička kolonija, zgrade koja čuva duh i istoriju Kragujevca.

Sokolana, inače jedna od omiljenih zgrada Kragujevčana, sazidana je davne 1929. godine, priglašena je prostorno-kulturno-istorijskom celiniom 2013. Do dana današnjeg je centar okupljanja stanovnika ne samo Stare kolonije, već i čitavog grada.

Da, mi možemo i mi garantujemo da ćemo Sokolani vratiti stari sjaj!

Izvor: InfoKG

Foto: Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac

Tagovi:

2 thoughts on “Veroljub Stevanović: Kako izgleda Sokolana – takvo je stanje u našem gradu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.