VEROLJUB STEVANOVIĆ NAJAVLJUJE KOALICIJU SA STAMATOVIĆEM I ŠAPIĆEM

Politika Video

Na Badnji dan Veroljub Stevanović je najavio razgovore unutar Zajedno za Šumadiju o još jednom koalicionom partneru, pored Srpskog pokreta obnove i Bolje Srbije, koju predvodi Dragan Jovanović, predsednik Skupštine opštine Topola.

U petak (10. januar) održan je sastanak u prostorijama Zajedno za Šumadiju, pa je pitanje za Veroljuba Stevanovića o kome se razgovaralo?
 • Zajedno za Šumadiju ima problem, jer nam pet godina ne dozvoljavaju da registrujemo stranku. To ne možemo da objasnimo. I šta nismo pokušali da rešimo taj problem. Sadašnji gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić umislio je da je moćan, a izgleda i da jeste, pa je stavio primedbu na naših skoro 11.000 potpisa, a potrebno je deset hiljada, i da tim tragom krenu istražni organi. Da privedu skoro hiljadu ljudi… Prošle izbore smo izgubili, nismo imali stranku. Sada smo bez stranke. Sa partijama sa kojima smo u koaliciji – Srpskim pokretom obnove i Boljom Srbijom, ne možemo na istu listu kao grupa građana.
 • Na njihov poziv razgovarali smo sa Milanom Stamatovićem, koji je predsednik Zadrave Srbije i Aleksandrom Šapićem, Srpski patriotski savez. Jer, treba razmišljati i kako da se pozicioniramo na republičkom nivou. Na sastanku u Zajedno za Šumadiju jednoglasno smo usvojili odluku da budemo deo jedne od ovih stranaka, bez gubljenja sopstvenog identiteta, odgovorni za centralnu Srbiju. I očekujemo da do toga dođe vrlo brzo.
Zajedno za Šumadiju programski se zalagala za evroatlanske intetgracije, potpuno suprotno od onoga za šta se zalaže predsednik opštine Čajetina. Kako ćete da pomirite te ideološke razlike?
 • O tome možemo da razgovaramo. Ali očekujem da se napravi jedna grupacija u kojoj će, pored Zajedno za Šumadiju, Stamatovića i Šapića, biti i Dragan Jovanović iz Topole, Vasić iz Pirota… Ljudi koji su u svojim sredinama pokazali rezultate i uspešno vodili lokalne samouprave. Možemo da razgovaramo o visokoj politici, ali nas spajaju poslovi u lokalnim samoupravama. Mislim da je na taj način moguć dogovor na duže staze, bez obzira na neke ideološke razlike. U ovom trenutku to je manje važno.
Kako objašnjavate činjenicu da ne uspevate da registrujete stranku u kontekstu pretpostavke da imate dobru saradnju sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem?
 • Na žalost, postoji neka snaga koja je definisana u bivšem predsedniku države Tomislavu Nikoliću. Više puta na tu temu vodio sam razgovore i ministrom za lokalnu samoupravu Brankom Ružićem. U Ministarstvu za lokalnu samoupravu dobijamo odgovor da bi to trebalo da reši tužilaštvo, odakle nas ponovo upućuju na Ministarstvo…
Od kada ste najavili razgovore o novom koalicionom partneru, u javnosti se odmah pretpostavilo da bi na lokalnom nivou to mogla da bude Šumadijska regija, koju u Kragujevcu predvodi Saša Milenić, nekada vaš najbliži saradnik?
 • Naš slogan je – Svi na ovu stranu. Ali, moramo da imamo u vidu da imamo osam odbornika manje od broja sa kojim smo na poslednjim lokalnim izborima ušli u gradski parlament. I moram da vodim računa… Saša Milenić je jedan od najvećih intelektualaca koje Srbija ima i izuzetan čovek. On je nešto posebno.
 • I sa svima ćemo razgovarati, sa pojedincima, udruženjima… Neću, međutim, da dozvolim da sutra imamo probleme, kakve smo imali.
A KG Priča, koju čine bivši članovi Liberalno demokratske partije u Kragujevcu?
 • Svi na ovu stranu, ali pojedinci su važni.
Vaš koalicioni partner iz Srpskog pokreta obnove Milan Urošević rekao je da posle izbora ne dolazi u obzir bilo kakva koalicija sa Radomirom Nikolićem. Sada je već očigledno da će Nkolić biti kandidat Srpske napredne stranke.
 • Zahvaljujući Radomiru Nikoliću mnogo negativnog je ureađeno u gradu. Saradnja s njim nije moguća zbog nesposobnosti, neznanja… Reč je o ličnosti koja je nezainteresovana za poslove koji se tiču grada. I s obzirom na to šta nam se sve desilo, sa Nikolićem je nemoguća saradnja i kad bi to bio uslov – nećemo da uđemo u vlast. Ni jedan član njegove ekipe ne može da bude rukovodilac ni najmanjeg sektora za koji bih odgovarao. Saradnja sa Radomirom Nikolićem i ekipom koja je sada na vlasti u Kragujevcu je nemoguća.
Tagovi:

4 komentara

 1. Vučićeve pudlice.
  On mora da pazi na odbornike, napravio savez sa karantincem koji ga je menjao.
  Govorio samostalno izlazi na izbore, ide sa njih deset.
  Laze laze laze.

 2. Bravo Gorane Giska
  Da se nadovezem ,vidite g.Stevanovicu vi imate odlicnu saradnju sa predsednikom drzave Vucicem ,a pozivate Milenica I Stojadinovica na vas projekat SVI NA OVU STRANU da vam se prudruze,dali I vi I pomenuti iz Sumadijske regije obmanjujete gradjane kad zmamo da je regija protiv Vucica,licno bih volela da mi neko iz Sumadijske regije Milenic ili Bojan Stojadinovic objasne na kojoj su strani I dali je moguce da razmisljate o koaliciji sa Stevanovicem koji je u dosluhu sa Vucicem

 3. Odlično, sada se još udružite sa koalicijom oko Velje Ilića ( ako se to može tako nazvati ) i eventualno Metlom, pa da lepo svi zajedno propadnete kako i dolikuje.

 4. Све, све, али да ће као пензионер да буде политичар на жетон, е то нисам веровао.
  Каква је то дрога та власт, па да Верољуб под старе дане погази све што је као човек и градоначелник стекао у свом граду?
  Како је могуће да има енергије да моли АВ-а на седмичном нивоу, последње две-три године, да из покрета ЗЗШ пусти најверније и најпоштеније чланове, а да остави уз себе оне који су га политички сахранили? Понекад човек просто помисли да је по љигавости престигао и Небојшу Здравковића, што је, признаћете, тешко оствариво.
  Колико ти то Чиле пара треба, па се тако јавно продајеш, уместо да уживаш у мировни и унучићима?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.