Veroljub Stevanović optužio vlast u Kragujevcu da je nezakonito podigla kredit od 16 miliona evra

Politika Video

Nekadašnji gradonačelnik Kragujevca i predsednik „Zajedno za Šumadiju“ Veroljub Stevanović izjavio je danas da je u tom gradu 2016. godine nezakonito podignut kredit od 16 miliona evra.

On je na konferenciji za novinare rekao da je taj kredit, podigao „vrli, veseli bivši gradonačelnik“ Radomir Nikolić uz odobrenje države i ocenio da je reč o nezakonitom zaduživanju, „jer je poznato kakvu uslovi potrebni za dobijanje kredita“.

Kazao je da za deset godina njegove vlasti u Kragujevcu nikada nije uzet kredit veći od 3,5 miliona evra i dodao da u sumi od 16 miliona evra, kredit čini 15 miliona, a ostalo je grant.

Naveo je da je dva i po miliona predvidjeno za nabavku osnovnih sredstava za JKP „Šumadija“, a sedam miliona evra za komunalni sektor odnosno puteve i ulice.

Deo kredita, od pet i po miliona evra predvidjen je za izgradnju nove autobuske stanice, za koju tvrdi da grad ne treba ništa da košta.

Stevanović je rekao da je za izgradnju nove centralne autobuske stanice u Kragujevcu, pre tri godine kupljen Zastavin servis, za šta je ranije rekao, da se radi o „pranju para“ i da to nikada ne može da bude stanica.

Istakao je da je to ne vredi ni trećinu od tri miliona evra, koliko je plaćeno, i da je „neko ušao u neki dil vezano za to“.

  • To stoji prazno više od tri godine, a sada se pojavljuju nova sredstva za autobusku stanicu – pet i po miliona evra, rekao je Stevanović.

On smatra da nova autobuska stanica u Kragujevcu „ne treba da košta ništa“ i objasnio da bi, na primer, nekom „ekskluzivnom prodavcu koji napravi pumpu“ moglo da se da mesto na kome će da napravi autobusku stanicu i transportni terminal a da to neće ništa da košta.

Stevanović je rekao da će Zajedno za Šumadiju u narednom periodu „otvarati“ aktuelne gradske teme uz akcentovanje kriminala, ne samo u vezi sa autobuskom stanicom, nego i urbanističkim planovima, načinom na koji se otpisuju kamate odredjenim preduzećima i kako to „keš ide na drugu stranu“.

Najavio je druge „teme“ vezane za „Energetiku“, komunalni sektor, agrar i drugo.

Tagovi:

3 komentara

  1. Ne razlikuje se Radomir mnogo od Verka. Mislim čak i da mu je on potajno bio politički idol. Pravio je slične gluposti (ali i dobre stvari) baš kao i Verko, pa je i ova priča o kreditima nešto već viđeno. I Verko je zaduživao grad na isti način. Doduše taj novac je ulagan u Kragujevac, baš kao i pomenutih 16 milona evra. Razlika je bila samo u prioritetima i pravcima razvoja. Da tu ima kriminalnih radnji odavno bi i jedan i drugi bili procesuirani. Sve ove priče su samo jedna velika politička šarena laža.

  2. Olako političari u Srbiji pričaju o kriminalu i lopovluku koji navodno „cveta“ i kod vlasti i kod opozicije. Bez dokaza, bez krivičnih prijava, bez istrage od strane tužilaštva, bez podignutih optužnica…samo se kaže „taj i taj je ukrao“. Vučićeva priča o Đilasovim „ukradenim“ milionima je najbolji primer za to. Pa i ovo što Verko priča je po principu „rekla kazala“. Tek da se neko oblati ili da se kod naroda stvori utisak da je neko od viđenijih političara lopov. Zaboravlja Verko da se i o njemu slično govorilo dok je vršio vlast i kada je pao sa vlasti. Ovako teške optužbe bez bilo kakvih dokaza moguće je nekažnjeno plasirati samo u Srbiji. U Nemačkoj ili Francuskoj bi se za to odgovaralo pred sudom i plaćale bi se milionske odštete. Tamo političari mere svaku izgovorenu reč jer su to pravne države u kojima se poštuje zakon. Na žalost Srbija nije pravna država i ovde svako može da lupeta šta mu padne na pamet. Kod naših političara danas vlada princip „ako može Vučić mogu i ja“.Zato i jesmo tu gde smo.

  3. Čuj, molim te, kako je sada pametan! Autobuska stanica može da se uradi besplatno? Baš me čudi da nije realizovao tu genijalnu ideju dok je držao poluge vlasti!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.