„VERUJ“ NAZIV JE KONCERTA KOJI ĆE U PETAK BITI ODRŽAN U BAŠTI REKTORATA

Društvo Grad Kultura

U petak, 14. septembra 2018. godine, sa početkom u 19,00 časova, biće održan još jedan koncert na Letnjoj sceni Univerziteta u Kragujevcu.

Na koncertu “Veruj“ na kome će biti izvedena autorska i popularna muzika, nastupiće

Ana Stefanović, klavir i vokal
Jelena Pejanović, violina

Program:

A. Stefanović: Za Dalidu
B.Stoun: Naslikaću ti zoru
A. Stefanović: Bajka
Ljubav je večna
A. Stefanović-J. Pejanović: Once upon a night
Đ.Balašević: Sačuvaj me Bože ove ljubavi
A. Stefanović-J. Veselinović: Do neba
A. Stefanović: Orjentalna rapsodija
A. Stefanović-J. Veselinović: Drugi put
K. Kovač: Zlatni dan
A. Stefanović-J. Veselinović: Ljubav nije samo priča
Nada
Školjka
A. Stefanović: So I came to you
Veruj

ANA STEFANOVIĆ je rođena u Beogradu, klavir uči od pete godine kod svoje majke prof. Diane Jovanović. Zaršila je muzičku školu „Slavenski“ klavirski i teoretski odsek. Godine 2014. je diplomirala na FMU (Beograd) u klasi prof.Dejana Sinadinovića. Nakon završenih master studija 2016 je upisala specijalističke stdije na katedri za kamernu muziku u klasi prof. Dejana Subotića. Kao izuzetni mladi talenat osvojila je do sada brojne republičke i međunarodne nagrade, najznačajniji su: I nagrada na Republičkom takmičenju 2007. u Beogradu, Laureat međunarodnog takmičenja XXI-st Century Art, 2007. u Kijevu, Laureat VIII međunarodnog EMCY takmičenja Memory of Vladimir Horovitz-debut 2008. u Kijevu, Laureat Festivala Slovenske muzike 2017 u Beogradu (u sastavu kamernog dua „JeliAna“), Druga nagrada na XXVI European Youth pop-rock competition „SARANDEV“ 2017 Dobrič, Bugarska, Gran-Pri na Aranyhid International Singing competition 2017, Siofok, Mađarska. Nastupala je u atrijumu Narodnog muzeja, galeriji Progres, Diplomatskom klubu, svečanoj sali Skupštine grada Beograda, galeriji SANU, paviljonu Cvijeta Zuzorić, sali beogradske filharmonije, KCB galeriji Art Get, SKC-u, Sali Ruskog Doma, Velikoj Sali i muzičkoj galeriji Kolarčeve zadužbine. Sa zapaženim uspehom nastupala u dvoranama Beča, Bukurešta, Pariza, Kijeva kao i u mnogobrojnim dvoranama širom Srbije i Crne Gore.
Učestvovala je u TV i radio emisijama RTS-a (Subotom uveče, Beogradski program, Školski program, Dnevnik, Nedeljno popodne,Stil, Radio 202, Susretanja, Večeras zajedno, Srbija na vezi). Recenzije nastupa i intervjui objavljeni su u Borbi, Blicu, Večernjim novostima, Politici, Beorami i časopisu Ana. Pohađala je Master-klas profesora Nevene Popović (Srbija), Paula Gulde (Austrija), Mišela Soni (Francuska), Njine Makarove (Rusija), Irine Stepanenko (Ukrajina), Mihaela Ude (Nemačka).
Učestvovala je na 5. pedagoškom forumu na FMU u Beogradu, u reviji koncerata povodom obeležavanja 250 godina od rođenja Mocarta u KCB, i u međunarodnoj pijanističkoj nedelji.

Osim klavira godinama se bavi pevanjem i komponovanjem i nastupa u brojnim salama širom Srbije. Piše pesme na engleskom, ruskom i španskom jeziku. Promoviše svoju umetnost tako što stvara sintezu raznih žanrova: od klasične do savremene i autorske muzike, gde nastupa kao pijanistkinja, kantautor što predstavlja pravu inovaciju i osveženje.

Jelena Pejanović svira violinu od svoje šeste godine. Osnovnu i srednju muzičku školu Dr Vojislav Vučković u Beogradu je završila u klasi prof. Rankice Oršolić kao đak generacije. 2014. godine upisala je Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Jasne Maksimović. Osvojila je brojne nagrade na domaćim i međunarodnim takmičenjima, i to 4 prve nagrade na Republičkom takmičenju i drugu nagradu 2014. Godine. Dobitnica je dve druge nagrade, kao i prve nagrade na takmičenju gudača u Nišu , i prve nagrade na Međunarodnom festivalu gudača u Sremskoj Mitrovici.
Nastupala je kao solista, član kamernih ansambala i koncertmajstor školskog orkestra u Beogradu, i to u Sali Beogradske filharmonije, UK Palilula i SKC. Održala je dva solistička koncerta u Biblioteci grada Beograda i solistički koncert u galeriji SANU. Član je Beogradskog gudačkog orkestra Dušan Skovran. Od 2016. Godine nastupa u duu sa pijanistkinjom i pevačicom Anom Stefanović. 2017. godine osvojile su Gran pri na Festivalu Slovenske muzike u Beogradu. Nastupale su sa programima klasične i Anine autorske muzike u brojnim salama različitih domova kulture Srbije. Najave koncerata i nastupa obeležila su gostovanja u raznim emisija RTS-a, ( RTS jutarnji program, Sve boje života…), Studio B (Beograde dobar dan, dobro veče…). Jelena takođe već nekoliko godina piše poeziju na engleskom jeziku, i dosta sarađuje sa Anom i kao tekstopisac njenih pesama.

Specijali gost koncerta biće Jasmina Veselinović, vokal.

Ulaz je slobodan.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.