VIRUSOM KORONA INFICIRANO DEVETORO RADNIKA ZASTAVA ORUŽJA

Doba korone Društvo

Virusom korona inficirano je devetoro radnika kompanije „Zastava oružje“, među kojima je i jedan radnik u proizvodnom pogonu u Novom Pazaru, izjavio je danas predstavnik te firme Zoran Šušić.

On je za televiziju Kragujevac rekao da su inficirani radnici u dobrom i stabilnom zdravstvenom stanju i da nijedan od njih na respiratoru.

Kazao je da su radnici koji su bili u direktnom kontaktu ili bližoj okolini pozitivnih na virus, na ispitivanju i da se očekuju rezultati njihovih testova.

U fabrici „Zastava oružje“ je formiran Krizni štab, rad se ne prekida i organizovan je u dve smene, a kao i u vreme vanrednog stanja, poštuju se sve mere zaštite radnika.

Prisustvo virusa je potvrdjeno i u Gerontološkom centru i Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Kragujevcu.

Po rečima članice Gradskog veća Gordane Damjanović, u Gerontološkom centru je inficiran jedan zaposleni koji ima blažu kliničku sliku.

  • U Gerontološkom centru je pozitivan magacioner, a srećom magacinski prostor je izdvojen i osoba nije komunicirala sa ostalim zaposlenima. On se dobor oseća i na tretmanu je. Medju korisnicima nema zaraženih, rekla je članica Gradskog veća televiziji Kragujevac.

Dodala je da je u Centru za porodični smeštaj i usvojenje virus potvrdjen kod dve porodice, jedne iz Arandjelovca i jedne iz Kragujevca.

Navela je da su inficirani članovi tih porodica pod terapijom, u kućnoj izolaciji kao i da su izneli podatke o kontaktima koje su imali.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.