Više javno tužilaštvo u Kraljevu i dalje preduzima dokazne radnje u vezi sa krivičnim prijavama za Tržnicu u Kragujevcu

Grad

To se, u najkraćem, može zaključiti iz odgovora na pitanja koja je tom Tužilaštvu uputio građanski aktivista Boris Herman, koji je pre tačno četiri godine, u ime Narodne stranke čiji je bio predsednik Gradskog odbora, podneo krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu.

Naime, 17. jula 2020. godine Gradski odbor Narodne stranke u Kragujevcu podneo je krivičnu prijavu protiv Nemanje Dimitrijevića, direktora JKP Šumadija kao i protiv dva NN lica zbog urušavanja dela stare gradske Tržnice.

  • Krivična prijava nadležnom tužilaštvu je podneta protiv Nemanje Dimitrijevića, zakonskog zastupnika JKP Šumadija, investitora radova na rekonstrukciji zgrade gradske tržnice. Ali i protiv NN lica, odgovornog izvođača radova na rekonstrukciji zgrade gradske tržnice kao i protiv NN lica, angažovanog za vršenje stručnog nadzora nad izvođenjem radova na rekonstrukciji, rekao je tada Boris Herman predsednik GO Narodne stranke u Kragujevcu.

Herman, koji se od podnošenja prijave svake godine u ovo vreme interesuje za njenu sudbinu, to je učinio i ovog jula.

U odgovoru na Hermanova pitanja piše da je MUP 16. aprila 2021. godine Tužilaštvu dostavilo krivičnu prijavu protiv Ace Stankovića, nadzornog organa, koga je imenovala lokalna samouprava, kao i Milenka Ćuka, odgovornog lica u preduzeću Eurodomu, koje je izvođač radova.

Više javno tužilaštvo u Kraljevu, Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije, dostavlja Gradskom zavodu za veštačenje u Beogradu spise predmeta, kako bi se izvršilo građevinsko veštačenje. Gradski zavod odgovara da „zbog uslovljenosti ranije utvrđenim rokovima na poslovima od državnog interesa i javnog značaja, „nije u mogućnosti da prihvati veštačenje“.

Tužilaštvo ponovo dostavlja spise predmeta Zavodu, sa naredbom „da izvrši komisijsko građevinsko veštačenje „.

Tužilaštvo konačno 8. decembra 2022. godine dobija mišljenje Zavoda, ali taj stav ne stiže i do javnosti. U odgovoru koji je Herman dobio piše da ono preduzima odgovarajuće radnje kako bi se ocenilo da li u prijavama ima elemenata krivičnog dela.

Podsetimo, posle ćutanja opozicije za skupštinskom govornicom, Skupština grada Kragujevca formirala je anketni odbor koji bi trebalo da utvrdi sve elemente u vezi sa rekonstrukcijom gradske Tržnice, koja je ušla u petu godinu. Anketni odbor bi sa radom trebalo da počne u septembru.

Tagovi:

5 thoughts on “Više javno tužilaštvo u Kraljevu i dalje preduzima dokazne radnje u vezi sa krivičnim prijavama za Tržnicu u Kragujevcu

  1. Sve što se dešavalo sa Tržnicom je nelegalno u startu ! A to sa nadzorom je nebitno ! Jedini problem je što sad deo opozicije štiti smenjenu direktorku iz JP Urbanizma, da bi kontrirao gradonačelniku ! Ispade da je izgradnja u Svetozara Markovića za koju nije ni izdata ni urađena dokumentacija, važnija od štete koja je napravljena sa nelegalnom dokumentacijom za Tržnicu https://www.glassumadije.rs/narodna-stranka-u-kragujevcu-trazi-odgovornost-i-smene-zbog-trznice/ Dokumentacija za Tržnicu prema izjavi dr Delića , nije ni smela po zakonu da se radi ! A overio je bivši direktor Urbanizma Dunčić, kojeg je grad najurio, jer je pravio štetu, a njega iako je glavni krivac sada niko ne ispituje ! Bravo za dr Delića, ako je ta direktorka smenjena zbog Tržnice ! Kako može da bude kriv Stanković Aca, koji je gledao nelegalnu dokumentaciju !

  2. Ispada da je ta dir iz JP Urbanizam planirala i uspela da namesti Dašića da krene nelegalno da dograđuje Tržnicu.Ako je dokumentacija za izvođenje urađena sa preskakanjem izrade Urbanističkog projekta treba sve poništiti i vratiti u prvobitno stanje ! Nadzor osloboditi odgovornosti !

  3. Dobrila=Bane=još desetine sličnih botova, koji piskaraju po nalogu gradskih moćnika!!! VJT u Kraljevu i BIA rade svoj posao i šta tu nije jasno? U vama je neverovatna zloba, zavist, mržnja koja prevazilazi okvire normalnog. Kada je gospođa, sada bivša-smenjena direktorka, onda je „ona Dašićeva SNS direktorka“, a kada nije, onda je „štiti opozicija“. Svašta!?! Lepo se dogovorite i tužite je, ali budite spremni da odgovarate za neistinu, klevetu i omalovažavanje. Gospođa će da vas „odere“, jer iza nje je zakonitost, stručnost i pre svega poštenje. To zna STRUKA!!! Svaka čast i svima u ovom gradu, koji pokazuju da imaju kičmu. Što se vas-botova tiče, nastavite i dalje da štitite građevinsko-urbanističko-investitorsku mafiju i pojedine gradske „moćnike“, koji će uskoro proći kao njihove kolege u Leskovcu i Nišu. Živi bili, pa videli!

  4. Dobrila= Bane i ostali (kako ih Vi moderno zovete Botovi), Svi smo Mi isti ! Svi imamo: rodjake, prijatelje,poznanike, koji krse zakon,( a ne krste se) postaju prebogati a MI ćutimo! TACNO JE DA NAM JE SUDSTVO NAJSPORIJE NA SVETU (vidi VJT ) ALI I PROTIV TOGA SE TREBA BORITI. EEE… ZATO SMO OVDE GDE JESMO ! NIKO NAM NIJE KRIV !!!

  5. Svi u aps na 5 godina, a anđa suđenje da se vidi kome treba jos 5. Zaplena imovine obavezno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.