Više od sedam hiljada posetilaca Dečjeg festivala na Oplencu

Društvo Milica

Juče je na Oplencu održan peti Dečji festival, pod pokroviteljstvom Njihovih kraljevskih visočanstava princa Mihaila i princeze Ljubice Karađorđević.

fotografije: Nenad Jakovljevic (www.nenadjakovljevic.com)

Pod motom Festivala “U zdravoj sredini rastu zdrava deca” na Oplencu je bilo dostupno preko 50 različitih aktivnosti na otvorenom koje stimulišu razvoj mentalnih i fizičkih veština kod mališana. Najpopularniji su bili jahanje, streličarstvo i senzorna šuma namenjena bebama, maloj deci i deci sa smetnjama u razvoju. Gužva je bila i na štandu Beo zoo vrta gde su deca mogla da se upoznaju sa egzotičnim životinjama, ali i na kreativnim radionicama gde su deca crtala, učila kaligrafiju i gradila Topolu budućnosti.

fotografije: Nenad Jakovljevic (www.nenadjakovljevic.com)

Festival je posetio rekordan broj roditelja i dece, više od 7.000 posetilaca je provelo zabavan dan na Oplencu, a preko 300 učesnika se postaralo da deca nešto i nauče dok se dobro provode.

NjKV princeza Ljubica Karađorđević je izjavila:

  • Iz godine u godinu raste broj dece koja posećuju Festival i sa njega odlaze nasmejana, ali što je još važnije, sve je veći broj njih koji i nakon Festivala nastavlja da se bavi nekom od aktivnosti koje su tamo isprobali. To nam je cilj: da podstaknemo i decu i roditelje da usvoje dobre navike i aktivan stil života. Ponosna sam na sve učesnike i koordinatore koji su svojim napornim radom učinili da Festival i ove godine prođe besprekorno.
fotografije: Nenad Jakovljević (www.nenadjakovljevic.com)

Svi učesnici i organizatori na Festivalu su volontirali. Koordinator volontera na Festivalu, Đorđe Gojković (inače izvanredan student prava), na tu temu izjavio je:

fotografije: Nenad Jakovljević (www.nenadjakovljevic.com)
  • Kao jednog od dvojice koordinatora volontera, priroda zaduženja me obavezuje na intenzivan rad sa drugim ljudima. Entuzijazam sa kojim se volonteri angažuju pokazuje da su svesni za koliko veliko dobro se trude. Zadaci koje zajedno uspešno izvršavamo, međusobna pomoć, poteškoće, pa i nesuglasice koje se rešavaju – sve to doprinosi da osećaj zadovoljstva bude veći. Ovaj jubilej, petogodišnjicu Festivala, dočekali smo sa najboljim odzivom volontera do sada. Susret s ljudima je taj koji raduje i zbog koga vredi truditi se.
fotografije: Nenad Jakovljević (www.nenadjakovljevic.com)

Ulaz je bio besplatan kao i skoro sve aktivnosti na Festivalu, a sve donacije prikupljene na Festivalu biće usmerene ka izgradnji igrališta za decu u Topoli.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.