Vladimir Gajić: Banke pljačkaju narod, stav Vrhovnog kasacionog suda je posledica korupcije

Izbori 2022

Potpredsednik Narodne stranke Vladimir Gajić izjavio je danas da je stav Vrhovnog kasacionog suda po kojem će građani morati da bankama vraćaju novac za obradu kredita skandalozna i da je „posledica korupcije bankarskog lobija u odnosu na sud“.

„Isti sud je pre četiri, pet godina, zauzeo potpuno drugačiji stav koji je bio potpuno korektan. Reč je maltene o istom čoveku, o istim sudijama koji su sada promenili svoj stav bez ikakvog razloga“, rekao je Gajić televiziji Tanjug.

Gajić je istakao da u Srbiji „banke učestvuju u svojevrsnoj pljački stanovništva na svaki način“, i dodao da im je to dopušteno i traje od 2000. godine.

„Nažalost, u tome stradaju građani i pravnog opravdanja nema“, rekao je Gajić.

Gajić je u emisiji u kojoj je učestvovao sa poslanikom SNS-a Vladimirom Đukanovićem rekao da je istraživanje organizacije BIRODI pokazalo da je predsednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić na pet televizija sa nacionalnom frekvencijom u prethodnih godinu dana bio zastupljen 82 sata u pozitivnom kontekstu, dok je Narodnoj stranci posvećeno 48 sekundi.

Gajić je na Đukanovićevu konstataciju da je nezadovoljan izveštavanjem Radiotelevizije Srbije rekao da to „nezadovoljstvo čudno“ i da „možda razlika nije dovoljna“.  

Potpredsednik Narodne stranke je naveo da je spoljni dug Srbije u poslednjih deset godina, od kada je SNS na vlasti, povećan za 12 milijardi evra, i da svako domaćinstvo u Srbiji duguje oko 3.500 evra.

„Vraćanje tog duga će biti veliki problem“, rekao je Gajić.

Gajić je dodao da je sporan i sistem finansiranja velikih infrastrukturnih projekata.

„Taj sistem nije transparentan, a uveden je i sistem ’korupcije stranih investitora’, kojima mi plaćamo da dođu. Naša država plaća i pomaže subvencijama čak i ogromnim konglomeratima iz Amerike i EU da bi oni zaposlili radnike i posle nekoliko godina, kada obrnu krug, napuste Srbiju“, rekao je Gajić.

Gajić je podsetio da je Vučić 1999. godine kao ministar informisanja izjavio da će se „osvetiti Slavku Ćuruviji“ i da je Ćuruvija posle toga ubijen, kao i da je Vučić dobio stan od države dok je Srbija bombardovana.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.