Vladimir Gajić: Nema borbe protiv mafije, nego postoje obračuni protiv konkurencije

Društvo Politika

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke, advokat Vladimir Gajić, izjavio je danas da u Srbiji nema institucionalne borbe protiv mafije i organizovanog kriminala, nego postoje „obračuni protiv konkurencije“.

  • Pretpostavljam da je grupa Veljka Belivuka prešla granice do koje je vlast mogla da trpi. Prilično su komplikovane sve te njihove veze, rekao je Gajić u intervjuu za portal Nova.rs.

Gajić je dodao da se čini da je došlo do ozbiljnih potresa unutar vladajuće stranke.

  • Kada nekoga ko je iz vrha režimske strukture napadaju ’Kurir’ i ’Alo’, to je najbolji znak da se taj čovek sada tretira kao otpadnik. Srbija je defakto jednopartijska država, a u jednopartijskim državama jedini potresi koji mogu da zaljuljaju vlast jesu međusobni sukobi, rekao je Gajić.

Upitan o položaju njegovog branjenika, uzbunjivača iz „Krušika“ Aleksandra Obradovića i zašto još nije podignuta optužnica protiv njega, Gajić je odgovorio da je taj postupak „u stanju hibernacije“.

  • Meni se čini da je vlast zažalila zbog tog postupka. Imam informacije da kriminalistička policija proverava poslovanje ’Krušika’. Moguće je i da režimu sada to odgovara zbog obračuna unutar SNS. Što se mene tiče, mi spokojno čekamo eventualno suđenje. Biće interesantno da šira javnost bude upoznata sa državnim kriminalom u vezi sa ’Krušikom’ i uopšte kada je u pitanju trgovina oružjem, rekao je Gajić.

Gajić je dodao da su „Krušik“, „Jovanjica“, afera „prisluškivanje“ i slučaj „navijači“ jedan predmet u krivično pravnom smislu.

  • Izvor svakog kriminala je državna vlast. U to nemam nikakve sumnje, rekao je Gajić.

Na pitanje ko su organizatori „Jovanjice“ i da li misli da tužilaštvo „ima kapaciteta“ da podigne optužnicu „Jovanjica 3“, Gajić je odgovorio da je vlasnik „Jovanjice“ i prvooptuženi za proizvodnju marihuane Predrag Koluvija „samo običan član grupe, a glavni šefovi su izvan postupka“.    

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.