Vladimir Gajić: Odbranom Kuluvije Vučić pokazao da je na vrhu organizovanog kriminala

Politika

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke Vladimir Gajić izjavio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio da je na vrhu piramide organizovanog kriminala u slučaju „Jovanjica“ time što je branio prvooptuženog za najveću proizvodnju marihuane u Evropi Predraga Koluviju.

  • Koluvija ne bi bio ni među prvih pet optuženih da se vodila prava istraga i da je tužilaštvo bilo samostalno. Da li je taj čovek mogao sve to sam da organizuje? Tužilaštvo je, međutim, dobilo kalup iz kojeg ne sme da izađe i vodi postupak protiv ograničenog broja ljudi i taj postupak se pretvara u rijaliti, rekao je Gajić televiziji N1.

Gajić je dodao da je Koluvija pušten iz pritvora u zatvoru u kućni pritvor sa nanogicom, a da je optužen za krivično delo za koje je zaprećena i doživotna robija, i podsetio da su u postupku protiv grupe Darka Šarića, optužene za šverc kokaina, svi optuženi bili u pritvoru najmanje četiri godine, dok je prvooptuženi Šarić u pritvoru već sedam i po godina.

  • ’Jovanjica’ je relativno običan premet u kojem je otkrivena ogromna količina marihuane, druga u istoriji Srbije, policija je dobro uradila svoj posao i zato nema razloga da suđenje dugo traje, rekao je Gajić.

Gajić je, povodom otkrivanja „Pandorinih papira“ koji pokazuju da je ministar finansija Siniša Mali bio vlasnik 24 stana u Bugarskoj a Vučićev kum i bivši direktor Elektromreže Srbije Nikola Petrović vlasnik kompanije u Švajcarskoj, rekao da Malom i Petroviću „ne bi savetovao da kroče na tlo SAD“.

  • Iza ’Pandorinih papira’ ne stoje samo novinari, nego je mogla da se potpiše i Vlada SAD. Slažem se sa Malim da nije reč o napadu na njega, nego na Vučića i zato bi režim trebalo da bude zabrinut, rekao je Gajić.

Gajić je ocenio da je Mali „jedan od kompetentnijih ministara u nekompetentnoj vladi, ali da ima kleptomanski problem“.

  • Mali i Petrović spadaju u najuži krug oko Vučića, koji neće dopustiti da oni odgovaraju. Njihov argument je uvek ’pa  šta’, a pošto nema pravog tužilaštva, ne možemo se nadati nekom ishodu, rekao je Gajić.

Gajić je dodao da je tužilaštvo u Srbiji je ustrojeno po sovjetskom modelu, po kojem je na vrhu Koba (nadimak nekadašnjeg sovjetskog diktatora Staljina), a ispod njega piramidalna hijerarhija.

  • Od 1945. godine se desila ’greška’ da na mesto republičkog tužioca dođe neka nezavisna ličnost. Republička tužiteljka Zagorka Dolovac ima ogromna ovlašćenja čijom primenom može da potpuno okrene zemlju.

Gajić je, povodom četvorosatnog mučenja člana Narodne stranke Konstantina Katića od agenata BIA na beogradskom aerodromu zbog tvita koji nije objavljen na Katićevom Tviter nalogu, rekao da ta agencija „deluje u mraku kao bubašvabe i boji se svetlosti“, pa sada ćuti i ne oglašava se.

  • To je služba koja 70 godina deluje u kontinuitetu i čiji su pripadnici, prema pravosnažnim presudama, ubili predsednika Srbije Ivana Stambolića, premijera Zorana Đinđića, novinara Slavka Ćuruviju i dva puta pokušali da ubiju Vuka Draškovića, rekao je Gajić.

Gajić je upitao „šta će režim raditi kada se oseti ugroženim ako ovako muči čoveka zbog jednog tvita, a situacija u kojoj se vlast nalazi je sve gora“.  

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke je ocenio da je „ogromna laž koja definiše živote građana Srbije u poslednjih 10 godina ušla u krešendo“.

  • Njihova namera nije da narod poveruje u te laži nego da više ne veruje ni u šta i da izgubi kapacitet da sudi i ceni stvari oko sebe. Kada to postignu, onda tom narodu mogu da rade šta hoće, reči su Hane Arent koje i danas važe, zaključio je Gajić.      
Tagovi:

1 komentar

  1. Ljudi, sta mozemo da uradimo da nam Sumadija zablista kao Slovenija? Kao prvo, da utuvimo u glavu da djubre bacamo iskljucivo u kontejnere i za to predvidjeno mesto. Lepota kraja bi odmah dosla do izrazaja. Zar je to toliko tesko?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.