Vladimir Gajić: Predizbori u opoziciji bi odgovarali Vučiću

Izbori/Bojkot Politika

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke Vladimir Gajić izjavio je danas da je ideja predizbora u opoziciji „u funkciji vlasti predsednika Srbije Aleksandra Vučića“, i da je za „uspešno suprotstavljanje režimu“ neophodno jedinstvo opozicionih stranaka i pokreta, među kojima su razlike male.  

  • Ta ideja dovodi do situacije u kojoj su stranke koje su bojkotovale prošlogodišnje izbore pod velikim pritiskom, rekao je Gajić televiziji N1.  
  • I prošle godine je vođena kampanja da mi od bojkota odustanemo. Antibojkot kampanju su vodili i vlast i nezavisni mediji. Jedan od glavnih ljudi koji je narušio jedinstvo opozicije je bio baš bivši gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović. Drugi koji je to učinio je Sergej Trifunović, koji je bio na čelu Pokreta slobodnih građana, istakao je Gajić.

Gajić je naveo da bi bojkot bio još uspešniji da nije bilo tih „izleta opozicije koja je posle dobila 0,1 odsto ili 0,2 odsto na izborima.

  • Mogli smo da spustimo izlaznost čak i do 40 odsto. Taj bojkot je doveo do situacije da je Srbija nemoguća zemlja koja je kandidat za ulazak u EU, a ima parlament kao što je Belorusija, kazao je Gajić.

Gajić je dodao da se sada, dok počinju pregovori o izbornim uslovima, baca klip u točkove opozicije.

  • Jedna direktna diverzija, koja govori o tome kako ćemo da izaberemo svoje kandidate, a to je pitanje koje dolazi na kraju. Ova priča je preuranjena i svi koji učestvuju u njoj učestvuju i u jednoj stvari koja ide u korist Vučićevom režimu, smatra Gajić.

On je rekao da je cilj opozicije omogućavanje izbora koji „ne mogu da budu odlični, ali koji bi stvorili mogućnost da opozicija ima neku šansu na predstojećim izborima“.

  • U opoziciji je ogroman procenat saglasnosti oko ključnih stvari. I postoji saglasnost da nećemo izaći na izbore ukoliko ne budemo imali fer uslove. To treba da bude jasno, istakao je Gajić.

Gajić je naveo EU „već 12 godina hvali Vučića kako on napreduje“, i da je zaslužna što je Vučić „ovoliko na vlasti“.    

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.