Vladimir Gajić: Prekrajani rezultati referenduma, opozicioni glasači izašli u značajnom broju, vlast podbacila

Izbori 2022

Potpredsednik Narodne stranke Vladimir Gajić izjavio je danas da su rezultati glasanja na referendumu o promenama Ustava Srbije prekrajani na biračkim mestima na kojima nije bilo kontrole, ali je jasno da su „podbacili glasači vlasti, a da su opozicioni glasači izašli u značajnom broju“.

„Lično sam zadovoljan rezultatima referenduma, imajući u vidu sve okolnosti. Za ’ne’ je glasalo oko 800.000 građana, dok je za pro Vučić ’da’ glasalo oko 1,2 miliona, što je daleko manje od dva miliona koji su naprednjaci dobili u junu 2020. godine“, rekao je Gajić u intervjuu za list „Danas“.

Gajić je istakao da je uočljiva velika protivrečnost u prebrojanim glasovima.

„U velikim gradovima ’ne’ ima većinu na prosečnoj izlaznosti, tamo gde je bilo kontrole procesa glasanja i brojanja, dok je ’da’ imalo ubedljivu većinu tamo gde nije bilo kontrole i gde je izlaznost navodno bila mnogo veća od proseka“, rekao je Gajić.

Gajić je dodao da su na referendumu usvojene ustavne promene, ali da „promena u pravosuđu neće biti“.

„Ostaće i dalje ovo stanje i biće ’kako knjaz kaže’. Nemaju naše sudije i tužioci mentalni kapacitet da budu nezavisni i slobodni. Nije tu problem u ustavnom i zakonodavnom okviru. Endemski problem u Srbiji je što nemamo slobodne građane“, rekao je Gajić.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.