Vladimir Gajić: U toku je uvod u propast Vučićevog režima

Politika

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke, advokat Vladimir Gajić, izjavio je danas, povodom afere „prisluškivanje“, da je „jedna grupa“ oko predsednika Srbije Aleksandar Vučića bila pod „opservacijom policije“ zbog poslova kojima se bave, i da se vlast „upetljala kao pile u kučine i ne može iz toga da izađe“.

  • Sada prisustvujemo uvertiri propasti Vučićevog režima i građani bi trebalo da budu optimisti. U ne tako dalekom vremenu bićemo na putu da postanemo normalna država. Srbija je sada praktično jednopartijska država i štetu režimu mogu da nanesu samo unutrašnji potresi. Došlo je do sukoba unutar klana i mi smo svedoci tog sukoba, rekao je Gajić televiziji N1.

Gajić je istakao da je Vučić izmislio aferu „prisluškivanje Vučića“ i ocenio da predsednik Srbije „laže toliko da laž može rukom da se uhvati, a da od njegovih prenemaganja i jeftine glume čoveku može da pozli“.  

  • Vučić nije bio objekat prisluškivanja, nego je više od 1.500 puta upao u mere kojima su prisluškivani drugi, toliko je kontaktirao sa ljudima koji su na zakonitim merama na osnovu sudske odluke, rekao je Gajić.  
  • Problem je što su pod obradom bila lica koja su bliska Vučiću. Akcija sa Veljkom Belivukom je presečena i ostaje pitanje koji je bio motiv da ta baš sada bude pokrenuta ta akcija. Mislim da su porodični problemi Vučića osnovni motiv, rekao je Gajić.

Gajić je ocenio da „režim pomera metu“ napadima na bivšeg potpredsednika Partizana Vladimira Vuletića, jer je on rekao da je generalni sekretar Vlade Srbije Novak Nedić doveo „sporne navijače“ na stadion, a tada je predsednik vlade bio Aleksandar Vučić.

  • Vuletić nije član nikakvog klana i ne bi trebalo nasedati na priču o njemu, rekao je Gajić.  

Gajić je naveo da je u Srbiji „državna vlast izvor svakog kriminala“.

  • Slučajevi ’Krušik’, ’Jovanjica’, ’prisluškivanje’ i ’navijači’ su svi jedan predmet, jer ih povezuju akteri sa vrha državne vlasti, i to bi i bio jedan predmet da je tužilaštvo slobodno. Sada su, međutim, postupci osakaćeni tako što su kontrolisani i nikada nećemo videti širu sliku, naveo je Gajić. .

Gajić je dodao da je „Jovanjica“ zaustavljena na samom početku da „predmet ne bi otišao u smeru u kojem bi trebalo da ide“.

  • Da je išlo kako treba, sadašnji prvooptuženi Predrag Koluvija ne bi bio ni među prvih pet optuženih. Aleksandar Vulin je sada ministar policije, a viđali smo ga u radničkom odelu na ’Jovanjici’. On je time kontaminiran, a sada daje naloge policiji u tom slučaju. Neće se „Jovanjica’ završiti za vreme ove vlasti, to je sigurno, rekao je Gajić.

Gajić, koji je advokat uzbunjivača iz „Krušika“ Aleksandra Obradovića, rekao je da je Uprava kriminalističke policije ušla u tu fabriku i da je oduzela dokumentaciju u vezi sa trgovinom oružjem kojom su se bavile firme Slobodana Tešića, kao i dokumentaciju o firmi GIM u kojoj je „ulogu imao“ otac ministra odbrane Nebojše Stefanovića.      

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.