Vladimir Gajić: Vučić je obesmislio i značaj Sretenja

Izbori 2022 Politika

Potpredsednik Narodne stranke (NS) advokat Vladimir Gajić izjavio je danas da Srbiju predvodi najgora vlast u njenoj istoriji, a da smo na Sretenje bili svedoci „jada i bede“ u kojoj se nalazimo.

Gajić je agenciji Beta kazao da je vlast na čelu s Aleksandrom Vučićem toliko podelila društvo i ugrozila opstanak Srbije, da običan čovek nije mogao da oseti i da se raduje prazniku kojim se obeležava jedan od najslavnijih trenutaka u istoriji države.

„Za operetskog šefa države to je samo bila još jedna prilika za izbornu kampanju, za podelu ordenja i kolajni po sasvim ličnom izboru laureata. Mnogi su preskočeni, bez obzira da li su živi ili mrtvi, samo zato što ih kao dostojne nije video predsednik. Teško je ne primetiti da nije bilo ordenja za preminulog Laneta Gutovića ili jednog živog, Sinišu Kovačevića. Obojica su izostala iz istog razloga“, ocenio je potpredsednik NS.

Po njegovim rečima, iako je Vučić obesmislio i značaj Dana državnosti, na Sretenje se „ipak dogodilo nešto što daje nadu da još uvek živi duh slavnih predaka“.

Kazao je da je jedan od direktnih Karadjordjevih potomaka bio s narodom na Andrićevom vencu, da podrži borbu Jadrana protiv Rio Tinta.

„Princ Filip Karadjordjević je bio na najboljem mestu. Podsetio je i da je dvor u kome sada stoluje čovek protiv koga su se digli Jadrani sagradio njegov pradeda“, kazao je Gajić.

Istakao je da je i obeležavanje Dana državnosti pokazalo da su gradjani Srbije „raspolućeni, unezvereni, siromašni i odbačeni od aktuelne vlasti“.

„Zato bi trebalo da u aprilu svi izadjemo na izbore. Da se odupremo nečemu što je na pola puta izmedju politike i mafije. Na Sretenje, 15 februara 1804. godine Karadjordje je podigao srpski narod iz mrtvih i udahnuo mu dušu, kako je to opevao vladika Njegoš. Taj ustanak je obeležio početak borbe za slobodu i stvaranje srpske moderne države, koju sada uništavaju Srpska napredna stranka i Aleksandar Vučić“, rekao je on.

Gajić očekuje da će se 3. aprila gradjani izboriti da „vrate Srbiju sa stranputice u kojoj se nalazi već 10 godina“.

„Opozicija može bar jednu stvar da garantuje nismo gori od njih. To je i inače nemoguće. Novog Karadjordja koji bi nam udahnuo dušu nemamo, ali ima nas bar nekoliko stotina koji tačno znamo šta u Srbiji mora da se uradi“, zaključio je potpredsednik Narodne stranke Vladimir Gajić.

Izvor: Beta

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.