Vladimir Gajić: Zagorka Dolovac je odgovorna za kriminalizaciju društva, ruga se građanima

Politika

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke, advokat Vladimir Gajić, izjavio je danas da je republička tužiteljka Zagorka Dolovac svojim nečinjenjem i ćutanjem o kriminalu i  desetinama afera postala jedna od najodgovornijih za „opštu kriminalizaciju srpskog društva“ i da se svojim izjavama ruga građanima.

  • Zagorka Dolovac dala je zapanjujuću izjavu da je policija na letošnjim demonstracija u Beogradu postupala u skladu sa zakonskim ovlašćenjima. Time se narugala građanima. Ceo svet su obišli snimci brutalne sile koju je primenila policija. Prebijeni su hapšeni, pritvarani ili osuđivani u prekršajnim postupcima i njih je tužilaštvo tretiralo kao kriminalce, rekao je Gajić.

Gajić je, povodom intervjua Zagorke Dolovac listu „Blic“, naveo da se jedina korist koju javnost ima od tog intervjua sastoji se u tome da „ipak nije nestala kao što su neki pomislili“.

  • Sve ostalo su obične politikantske fraze začinjene jednom svojevrsnom omertom, odnosno gromoglasnom tišinom u vezi sa desetinama slučajeva i afera o kojima bi tužilaštvo moralo da kaže svoju reč, rekao Gajić.

Gajić je dodao da je Zagorka Dolovac poručila da tužilaštvo radi samo na osnovu dokaza, ali je jedino je „ispustila iz vida da objasni koji je to državni organ u čijem je osnovnom opisu posla da zajedno sa policijom prikuplja dokaze“.

  • Zagorka Dolovac se proslavila u svom ketmanstvu koje nema poređenja u Evropi u poslednjih deset godina. Zato smatram da je ona jedna od najodgovornijih osoba za opštu kriminalizaciju celokupnog srpskog društva, od mesne zajednice do samog vrha državnih institucija, rekao je Gajić.

„Ovo je vreme najveće  pljačke  narodne imovine u istoriji Srbije. Srbija je postala meka za pranje novca koji je stečen najopasnijim vidovima kriminala, počev od trgovine narkoticima i sada već endemske korupcije u koju su umešani pre svega članovi vladajuće SNS“, dodao je Gajić.

Gajić je ocenio da u Srbiji „više ne postoji linija razdvajanja između države i mafije“.

  • Ovde mafija ima svoju državu i po tome je Srbija zaista lider u svetu. Više od 100 mafijaških likvidacija se dogodilo od kada Zagorka Dolovac predvodi srpsko tužilaštvo. Osim u nekoliko slučajeva, mi ne vidimo ni da postoje istrage, a kamoli da je neki predmet izašao pred sud, rekao je Gajić.

Gajić je naveo da se pred očima republičke tužiteljke sprovode organizovane pljačke državne imovine, kao što su slučajevi „Krušika“ i Telekoma Srbija, projekta Beograd na vodi, prodaje PKB-a i građevinski poduhvati dve privatne kompanije u Novom Sadu.  

  • Opozicija je proteklih godina zasula tužioca dokazima koje je mogla da prikupi i koji su bili dovoljni da se otvore istrage, da ne govorim o tome šta su sve učinili KRIK, BIRN i Insajder i nekoliko slobodnih novinara kao što je Vuk Cvijić iz NIN-a… A ostala je samo tišina, rekao je Gajić.

Gajić je istakao da je zato Zagorka Dolovac svojim nečinjenjem postala saučesnik opšte kriminalizacije srpskog društva, jer se krivična dela mogu izvršiti kako činjenjem tako i nečinjenjem.

Predsednik Pravnog saveta Narodne strnake je rekao da, nasuprot tvrdnjama Zagorke Dolovac, stoji činjenica da se Srbija više ne smatra demokratskom državom i da Srbiju kredibilne institucija u svetu ocenjuju kao hibridna i nedemokratska država sa najvišim nivoom korupcije.

  • Zato nijedno poglavlje u vezi sa napretkom ka EU nije otvoreno ove godine, zaključio je Gajić.  
Tagovi:

1 komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.