Vodička tura „Đura u Kragujevcu“

Grad Kultura

U subotu, 12. juna, Gradska turistička organizacija „Kragujevac“ organizovaće turističku vodičku turu „Đura u Kragujevcu“, koja je posvećena službovanju slikara i pesnika Đure Jakšića u Kragujevcu.
Tura je autobuskog karaktera i krenuće sa Trga kod Krsta, u 11 časova, a zatim proći pored mesta gde se nalazila gimnazija u Đurino vreme, do kuće u Karađorđevoj ulici, koja je podignuta na mestu nekadašnje kuće u kojoj je živeo znameniti slikar i pesnik. Posle posete kući Đure Jakšića, tura će proći i pored „Šiškove kafane“ i kafane „Kod jelena“, u kojima je Đura često sedeo sa prijateljima, čak i pisao pesme.

Kao što je i njega put iz Kragujevca vodio u levačko selo Sabantu, tako će se i tura nastaviti tim putem, uz posetu manastira Lipar i sela u kome je napisao po mnogima jednu od svojih najlepših pesama „Na Liparu“. Tura se završava u Gornjoj Sabanti, u seoskom turističkom domaćinstvu „Kočin konak“, gde će turisti biti posluženi „Đurinim kolačem“, specijalno osmišljenim za ovu vodičku turu.

Turistička vodička tura „Đura u Kragujevcu“ jedinstvena je po tome što obuhvata kulturni, istorijski, eko, etno turizam i gastronomiju.
Karte, po ceni od 400 RSD, se mogu kupiti u Turističkom informativnom centru.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.