Vodička tura – poseta manastiru Denkovac

Društvo

Gradska turistička organizacija „Kragujevac“ organizuje besplatnu vodičku turu u nedelju, 23. juna.

Planiran je panoramski obilazak grada, uz priču lokalnog vodiča o najznačajnijim znamenitostima u gradu, njegovoj istoriji, kulturi i tradiciji. Potom će autobus krenuti put manastira Denkovac, posvećenom Uspenju Presvete Bogorodice. Putnici će imati priliku da se upoznaju sa istorijom ovog manastira koji se nalazi u selu Velike Pčelice u dolini Dulenske reke. Vreme nastanka manastira nije poznato, a prema narodnom predanju to je bilo u vreme kralja Dragutina (kraj 13-og i početak 14-og veka). Posle posete manastiru Denkovac planiran je odlazak na Trojički sabor koji se održava u porti crkve Svetog Teodora Tirona u Veliki Pčelicama. Na saboru će biti prisutni proizvođači predmeta domaće radinosti i zimnice, planiran je Konjički višeboj i program u kojem učestvuju deca iz seoske škole i KUD „Dukati“.

Polazak je planiran u 9.30 ispred Skupštine grada a povratak u 13.30. U manastiru i na saboru planiramo je jednočasovno zadržavanje.

Zainteresovani građani mogu da se prijave za besplatnu vodičku turu telefonom, na broj (034) 335-302 ili mejlom na adresu tic@gtokg.org.rs

Tekst i fotografija: Snežana Milisavljević

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.