Volonterska akcija u UKC sveštenstva Eparhije šumadijske, Kluba akcijaša i Posle kiše

Društvo

Mesto i uloga crkve u savremenom svetu, ali i autentičnost naše lične vere u ovom vremenu koje je uzdrmano korona virusm i borbom sa njim itekako je bitna i prisutna. Pitanje autentičnosti je nešto što bi trebalo da se podrazumeva u našem životu. Dve zapovesti Hristos označava kao životno suštinske: lјubav prema Bogu i lјubav prema bližnjemu (Mt 22, 36-40).

Solidarnost i lјubav prema bližnjem su osnovne hrišćanske vrednosti, ali i bitne kulturalne vrednosti današnjeg čoveka, tako da volonterstvo nije isklјučiva privilegija hrišćana već kao vrednost po sebi.

Juče je u Univerzitetskom kliničkom Centru u Kragujevcu u organizaciji Arhijerejskog namesništva Kragujevačkog i Arhijerejskog namesničtva Lepeničkog u saradnji sa Klubom akcijaša i Nevladine organizacije “Posle kiše” izvedena volonterska akcija premeštanja arhive istorija bolesti sa osmog sprata UKC u podrumske prostorije u industijskoj zoni. Preko 40.000 fascikala preneto je i time je u arhivi napravlјen prostor da se sa klinika, koje su preplavlјene papirologijom povuku u arhiv i time oslobodi prostor za lakše funkcionisanje sa kovid pacijentim zbog preopterećenosti.

Izvor: Eparhija šumadijska

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.