Vuk Jeremić: Đilas i ja smo odgovorni ljudi, nećemo izneveriti građane

Izbori 2022

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da on i predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas neće dozvoliti da bilo kakvo individualno neslaganje ili nesporazum dovede do toga da „režim u aprilu ne bude poslat na smetlište istorije“.

  • U ovoj situaciji je potpuno nebitno kakvi su Đilasovi i moji lični odnosi. Obojica smo zreli i odgovorni ljudi i predvodimo dve danas po mnogo čemu najistaknutije opozicione stranke, rekao je Jeremić u intervjuu za list „Nova“.

Na pitanje ko bi bio najbolji kandidat opozicije za predsednika Srbije, Jeremić je odgovorio da je prvi izbori Narodne stranke za zajedničkog predsedničkog kandidata koalicije potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić, za koga je rekao da je „srčan, hrabar, pametan, čestit, porodičan čovek iz naroda, koji je u naponu životne snage“.

  • Mislim da bi on i Marinika Tepić, kao predsednički kandidat i nosilac parlamentarne liste naše koalicije, bili odličan tandem na predstojećim izborima, rekao je Jeremić.

Upitan da li je za Narodnu stranku sada prihvatljivo i pod kojim uslovima da bivši potpredsednik te stranke Zdravko Ponoš bude kandidat za predsednika Srbije, Jeremić je odgovorio da na kandidaturi Ponoša „insistira jedan od koalicionih partnera“, iako je „poznato da se Ponoš jednostrano povukao sa svih funkcija u Narodnoj stranci, svega nekoliko meseci pred najvažniju bitku od njenog osnivanja“.

  • Uprkos tome, mi smo spremni da u dobroj volji razmotrimo njegovu potencijalnu kandidaturu, ukoliko najnovija istraživanja, koja radimo u dogovoru sa našim koalicionim partnerima, pokažu da se situacija u međuvremenu značajno promenila, i da je upravo Ponoš taj koji bi imao najbolje šanse da na izborima pobedi Vučića, rekao je Jeremić.

Na pitanje da li Đilas insistira na kandidaturi Ponoša, Jeremić je odgovorio da mu elementarno vaspitanje, kao i želja da zarad dobrih odnosa u koaliciji ne upiru jedni na druge prstom u javnosti, ne dozvoljavaju da odgovori na to pitanje.

Jeremić je istakao da „ništa ne bi smelo da dovede u pitanje opstanak koalicije“ i da bi njen raspad dva meseca pred izbore imao „katastrofalne posledice za opoziciju“.

  • Veliki broj opoziciono nastrojenih birača bi se razočarao i tog dana ostao kod kuće. Upravo to bi moglo predstavljati razliku između pobede i poraza u Beogradu, na primer, rekao je Jeremić.
  • Narodna stranka će se u potpunosti držati koalicionog sporazuma koji smo potpisali sa SSP, DS, PSG, Pokretom Slobodna Srbija, Demokratskom zajednicom vojvođanskih Mađara, Pokretom za preokret i drugim političkim organizacijama, dodao je Jeremić.

Jeremić je naveo da očekuje da se koaliciji uskoro zvanično pridruže i Skupština slobodne Srbije i ugledne javne ličnosti.

  • Građani od nas očekuju da budemo jedinstveni, ne smemo ih izneveriti, zaključio je Jeremić.      
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.