Vuk Jeremić: Narednih dana sledi serija udaraca duboke države na Narodnu stranku

Izbori 2022 Politika

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da u narednim danima očekuje seriju udaraca duboke države SNS-a na Narodnu stranku, jer „režim ne može da oprosti“ što je Narodna stranka razotkrila metode i imena agenata Bezbednosno-informativne agencije (BIA) koji su na beogradskom aerodromu prebili Konstantina Katića.

  • Udariće nas i jer ne mogu da nam oproste dobar rezultat koji smo ostvarili na lokalnim izborima u Negotinu, rekao Jeremić u Rači, gde je osnovan opštinski odbor Narodne stranke.
  • Domaću i međunarodnu javnost smo obavestili da se agent BIA koji je tukao Katića zove Vladimir Macanović i da radi u petom, kontraobaveštajnom odeljenju Agencije. Platiće zbog toga, to im garantujem. Režim nam, međutim, neće oprostiti Negotin i udarac na Udbu i uzvratiće udarac u narednim danima, dodao je Jeremić.

Predsednik Narodne stranke je rekao da su izbori u Negotinu, gde je ta stranka prema zvaničnim rezultatima samostalno osvojila 13 odsto glasova, pokazali da nisu tačna istraživanja javnog mnjenja po kojima su „opozicione stranke na cenzusu ili ispod cenzusa“.

  • U Negotinu smo zvanično osvojili oko 13 odsto glasova, ali to je samo procenat glasova koji smo uspeli da odbranimo, dok smo zapravo dobili značajno više, oko 20 odsto. Samo je nevažećih listića na kojima su ukradeni glasovi Narodne stranke naknadnim zaokruživanjem još jedne liste ili precrtavanjem bilo 3,5 odsto, a to je samo jedan od oblika krađe koja se dogodila, dodao je Jeremić.

Jeremić je istakao da je Narodna stranka u Negotinu pokazala da nije ispod cenzusa, ali i da je „režim spreman na apsolutno sve da odbrani vlast“.

  • Ako želimo da promenimo vlast, onda i mi moramo da budemo potpuno spremni da i fizički branimo izbornu volju građana. To je jedini put koji će doneti promene u Srbiji, rekao je Jeremić.

Jeremić je ocenio da „režim SNS-a neće otići sa vlasti bez ulice, ali da bi ulica bila uspešna, na njoj se mora braniti izborna pobeda“.

Predsednik Narodne stranke je naveo da se samo dva puta u novijoj istoriji višestranačja u Srbiji vlast promenila na ulici, 1997. godine, kada je branjena pobeda na lokalnim izborima, i 5. oktobra 2000. godine, kada je branjena pobeda nad Slobodanom Miloševićem, dok se na ulicu „izlazilo više stotina puta zbog različitih razloga“.

  • Uslov za pobedu na izborima je jedinstvo opozicije, a samo odbranom izborne pobede na ulici možemo da promenimo vlast, rekao je Jeremić.

Jeremić je istakao da će se raspoloženje građana „naglo promeniti nakon ujedinjenja opozicije, što će probuditi nadu“.

  • Jedinstveni možemo do pobede, a onda možemo i na ulicu da tu pobedu branimo. Pobeda je moguća ako budemo imali organizaciju, ’petlju’ i budemo sistematični. Narodna stranka će učiniti sve što je u njenoj moći da opozicija nastupi jedinstveno, zaključio je Jeremić.

Za predsednika Opštinskog odbora Narodne stranke Rača izabran je profesor elektrotehnike Jovan Golubović.  

Tagovi:

1 komentar

  1. Ova naprednjačka banda je mnogo opasnija od nekadašnjih Miloševićevih jurišnika. Treba to imati u vidu kada se bude pravila izborna taktika. Pogrešno je čekati raspisivanje izbora pa da se krene u izbornu kampanju (tu grešku opozicija često ponavlja). Sa aktivnostima je trebalo početi još juče. Narodna stranka nema razvijenu stranačku infrastrukturu (kao ni ostale opozicione stranke) pa mi nije baš jasno na koji način planiraju da naprave dobar izborni rezultat. Ako su tako lako pokradeni na lokalnim izborima u Negotinu, onda će to biti još lakše (za naprednjake) na parlamentarnim izborima. Bez stranačke infrastrukture i većeg broja stranačkih aktivista, dobro obučenih i spremnih da odgovore na naprednjačko nasilje i provokacije, nije moguće postići dobar izborni rezultat, a još teže odbraniti ga. Glupo je očekivati da će naprednjaci nastupiti pošteno na izborima, a još gluplje očekivati veliki broj glasova birača bez medija, stranačke infrastrukture, obučenih i odanih stranačkih aktivista i članova biračkih odbora, kao i finasijskih sredstava (bez ovog poslednjeg opozicija može slobodno da propusti naredne izbore). Opozicija će biti samo dekor na narednim izborima ako hitno ne promeni pristup i nastupi mnogo agresivnije i organizovanije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.