Vuk Jeremić: Narodu je dosta priče o političarima, naš cilj je da građanima bude bolje

Politika

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da je „narodu dosta priče o političarima“ i da politika ne bi smela da bude priča o ljudima na javnoj sceni i njihovim odnosima, već o tome kako učiniti da građanima bude bolje.

  • Odnosi u opoziciji danas malo koga normalnog zanimaju. Za nas koji se bavimo ovim poslom to naravno nije nebitno, ali narodu je toga preko glave, rekao je Jeremić u Knjaževcu na osnivanju Opštinskog odbora Narodne stranke.

Jeremić je istakao da je vlast u poslednjih osam i po godina „svojim delovanjem i propagandom potpuno izobličila kolektivnu svest naroda o tome šta je ispravno a šta nije“.

  • Zato uopšte nije svejedno koliko ćemo brzo uspeti da se oslobodimo kriminalne diktature, koja ulazi u svoju ogoljenu fazu, rekao je Jeremić.

Jeremić je pozvao funkcionere, članove i aktiviste Narodne stranke da sa svojim sugrađanima širom Srbije razgovaraju i da im predstave stranački program.

  • Okosnica našeg programa je ekonomija zasnovana na domaćem privatnom preduzetništvu, umesto trenutne partijsko-tajkunske privrede. Hoćemo da Srbija bude uređena kao moderna evropska država, poput Češke ili Austrije. Smatramo da je najvažniji zadatak države je da obezbedi sigurnost, red, vladavinu prava i socijalnu pravdu. Beskompromisno ćemo se zalagati za ravnopravnost i slobodu izbora i govora svih građana Srbije. I na kraju, naš izričit stav je da nikada i ni u kakvoj formi Srbija ne sme da prizna Kosovo i Metohiju kao nezavisnu državu, rekao je Jeremić.

Jeremić je naveo da izbore prošlog juna „ne bi mogao da dobije ni Sveti Petar“ i da je opozicija uradila najbolje što je mogla – bojkotom je uključila svetlo i delegitimisala vlast.

  • Pitanje demokratije u Srbiji se tako podiglo i na međunarodni nivo, i međunarodna zajednica, a prvenstveno Evropska unija, odlučila je da se angažuje u dijalogu o izbornim uslovima. Srbija je danas, pored Belorusije, jedina država u Evropi u kojoj nema opozicije u parlamentu. To stanje je nenormalno i neodrživo, rekao je Jeremić.

Jeremić je dodao da zato očekuje da će sledeći izbori biti održani pod boljim uslovima, sasvim moguće i pre aprila 2022. godine, za kada ih je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

  • Mi se spremamo za izbore kao da ćemo na njih izaći, a da li će se to desiti zavisiće od izbornih uslova. Do raspisivanja izbora moramo da ojačamo stranačku organizaciju tako da budemo u stanju da pokrijemo sva biračka mesta u Srbiji i odbranimo izborni rezultat“, rekao je Jeremić.

Jeremić je naveo da će Narodna stranka o eventualnom izlasku na izbore u koaliciji razgovarati kada bude poznato pod kojim će uslovima biti održani izbori i kada bude jasno „ko sa kakvim resursima raspolaže“.

„Otvoreni smo za razgovore o saradnji, koordinaciji, možda i o koaliciji, ali u periodu pred nama nastavljamo sami i držimo se našeg slogana ’Mi držimo reč’“, rekao je Jeremić.

 

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.