Vuk Jeremić: Palma će biti u zatvoru, ali tek posle promene vlasti

Politika

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da dok je SNS na vlasti predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma neće adekvatno odgovarati i da će „nekažnjivost za najgore i najgnusnije kriminalne radnje trajati koliko i režim Aleksandra Vučića“.

  • Uveren sam da Palma neće biti kažnjen dok ne bude promene vlasti, isto kao što sam uveren da će nakon promene vlasti biti. Razlika između SNS-a i Narodne stranke na vlasti je Palma koji daje ’3.000 za gospođu’ i divlja po Paraliji i Končarevu naspram Palme iza rešetaka. Nemam šta tome da dodam, rekao je Jeremić u Somboru, gde je osnovan Gradski odbor Narodne stranke.

Jeremić je istakao da revanšizam za koji se zalaže „nikako ne znači novu 1945. godinu, neselektivno kažnjavanje i odustajanje od pravne države“, i podsetio da je „upravo Narodna stranka lansirala ideju o lustraciji na temelju zakona i ideju o specijalnom tužiocu za visoku korupciju, kao i povratak normalnosti i reda u pravosuđe“.

  • Kada kažemo revanšizam, to znači da se Narodna stranka zalaže da se dogodi sve što se nije dogodilo, a trebalo je da se dogodi 6. oktobra 2000. godine. Tada smo traljavo operisali kancer, on se vratio, pa ga danas imamo po drugi put ali u mnogo goroj formi, rekao je Jeremić.
  • Da nam se kancer ne bi vratio po treći put, što bi bilo fatalno, moramo sprovesti temeljan, pedantan, pravno utemeljen i do kraja sproveden revanšizam, naveo je Jeremić.

Jeremić je dodao da će u suprotnom, posle promene vlasti, „odgovarati jedan, dvojica ili trojica“, kao što je osuđen vozač za izazivanje nesreće na naplatnoj rampi u kojoj je poginula Stanika Gligorijević, a „pitanje je da li je on vozio“, ili kao što je osuđen policajac koji je priznao krivicu za rušenje u Savamali, pa je ispalo da je on jedini krivac.

Predsednik Narodne stranke je rekao da je „režim koji vlada Srbijom poslednjih devet godina od nas oteo milijarde i da će oni i posle promene vlasti biti spremni da plate dvojici, trojici ili četvorici da umesto njih odu u zatvor na godinu, dve ili tri“.

  • Tako bi se ljudi koji danas čine režim izvukli i ne samo nastavili da uživaju, nego bi, nakon što se malo rekonsoliduju za par godina ponovo napravili neku stranku, kupili neke televizije, plaćali glasove udruženi sa kriminalcima i ponovo vratili na vlast, naveo je Jeremić.
  • To se neće dogoditi ako se bude pitala Narodna stranka, a pitaće se, rekao je Jeremić.   Jeremić je naveo da se misija i vizija Narodne stranke mogu sažeti u tri reči – normalnost, red i pristojnost.
  • Ako želite da u Srbiji udžbenici ponovo budu besplatni, ako želite da se ne nameštaju fudbalske utakmice i da ne bude prostačkih rijalitija i bunga-bunga žurki, ako želite da nam premijer ne bude najgori, nego najbolji među nama, ako želite da se više ne plašite predsednika, ali da se tužioca plaše svi, uključujući i predsednika – vaš prirodni izbor je Narodna stranka, zaključio je Jeremić.

Za predsednika Gradskog odbora Narodne stranke Sombor izabran je preduzetnik Siniša Trnjakov.    

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.