Vuk Jeremić: Srbija dobila izvanrednu priliku da odbaci „francusko-nemački“ sporazum posle fijaska u Granadi

Politika

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da se samit Evropske političke zajednice završio „demonstracijom slabosti“ i da je to izvanredna prilika da Srbija na uljudan i diplomatski kompetentan način odustane od „francusko-nemačkog“ plana za nezavisnost Kosova i Metohije, bez značajnijih negativnih posledica.

  • Čak i najvatreniji entuzijasti EU teško mogu da tvrde da jučerašnji samit u Granadi nije okončan demonstracijom slabosti. Špansko predsedavanje je u poslednjem trenutku otkazalo završnu konferenciju za štampu, kako bi se izbegle neprijatnosti, a ’predsednica Kosova’ je bezobrazno odbila sastanak za delegacijom Srbije, uslovljavajući ga uvođenjem sankcija Beogradu, rekao je Jeremić na Skupštini Opštinskog odbora Narodne stranke Rakovica.

Jeremić je istakao da su to okolnosti koje pružaju priliku Srbiji da odbije „francusko-nemački“ plan.

  • Ne bi trebalo čekati bolju priliku, možda je ne bude u doglednoj budućnosti. Hitno nam je potrebna sednica Narodne skupštine, rekao je Jeremić.

Jeremić je dodao da iskreno sumnja da će aktuelno rukovodstvo Srbije ovu priliku i iskoristiti.

  • Zato je neophodno da im se zajedničkim snagama suprotstavimo na izborima. To možemo samo zajedno, nikako drugačije, i to je svima koji čak i površno prate politiku jasno, rekao je Jeremić.
  • Jednostavno, nema dovoljno uverljivog argumenta da na predstojećim izborima ne dođe do ujedinjenja svih političkih snaga koje nacionalne interese, pre svega očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije, stavljaju ispred svih drugih, uključujući i partijske ili lične, zaključio je Jeremić.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.