VUK JEREMIĆ: STEFANOVIĆ NE MOŽE DA SE IZVUČE IZ AFERE O TRGOVINI ORUŽJEM

Politika

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i njegov otac Branko Stefanović „ne mogu da se izvuku“ iz afere o trgovini oružjem i da će sadašnjim najvišim rukovodiocima Srbije i njihovim “biznis pomagačima”, kumovima i rodbini po smeni režima biti oduzeta sva imovina koju su nelegalno stekli, pošto će nova vlast doneti zakone o lustraciji i poreklu imovine.

 • Duh je izašao iz boce. Afera o trgovini oružjem je dobila i svoju međunarodnu dimenziju, uključene su i međunarodne instance. Grdno su se prevarili ako misle da će ih zaštititi to što su oružje prodavali u saglasju sa Amerikancima. Oni trenutno imaju američku podršku, pre svega zbog svoje spremnosti da priznaju Kosovo, ali nje jednog dana više neće biti. Izgubiće je, kao što su je imali pa izgubili i Slobodan Milošević, Sadam Husein ili Gadafi. Taj trenutak nije daleko i naprednjačkom režimu su dani odbrojani, rekao je Jeremić u Vrnjačkoj Banji, gde je osnovan Opštinski odbor Narodne stranke.

Jeremić je istakao da se upravo u Vrnjačkoj Banji „pere novac od trgovine oružjem“ koje se prodaje na Bliskom istoku, a na kraju završava u rukama islamskih terorista.

 • Taj novac se sliva u gradnju u Vrnjačkoj Banji – zna se dobro ko ovde šta gradi i pod čijim patronatom. Ali sve će im biti oduzeto kroz primenu zakona o poreklu imovine i lustraciji. To je prioritet Narodne stranke. Srbija nakon Vučića, Srbija vladavine prava, neće više biti Eldorado za kriminalce i organizovanu državnu korupciju“, rekao je Jeremić.

Jeremić je dodao da vreme do promene vlasti, uprkos važnosti međunarodnog faktora, prvenstveno zavisi od građana Srbije, koji bi trebalo da „stisnu petlju i kažu da im je dosta, oslobođeni od straha na kojem se u dobroj meri zasniva vladavina režima predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

 • Nema više nazad, nema izvlačenja za trgovinu oružja, nema izvlačenja za plagirani doktorat Siniše Malog… I, što je najvažnije, nema izvlačenja oko Kosova i Metohije. Vrlo brzo, već sledeće godine, dolazi na naplatu pakt sa đavolom koji je 2012. godine SNS sklopio o Kosovu sa delom međunarodne zajednice, rekao je Jeremić.

Jeremić je dodao da deo međunarodne zajednice zahteva od srpske opozicije da učestvuje na izborima, jer „znaju da odluka Beograda o Kosovu“ ne bi bila legitimna ako bi je donele institucije izabrane na osnovu izbora koje bi opozicija bojkotovala.

 • Isključiva svrha izlaska na izbore na proleće 2020. godine jeste davanje legitimiteta Vučićevom priznanju Kosova kao nezavisne države. Bojkot je jedini način da pokvarimo taj plan. Učiniće apsolutno sve da nas nateraju da izađemo na unapred nameštene izbore. Ali ako ostanemo jedinstveni, ne podlegnemo pritiscima i istrajemo u bojkotu, Vučićeva upotrebna vrednost će postati veoma mala u očima onih koji su ga doveli na vlast, rekao je Jeremić.

  Jeremić je istakao da je zato bojkot najbrži put ka promeni vlasti i da Narodna stranka neće promeniti odluku da ne učestvuje na izborima na proleće.
 • Mi nećemo prodati dušu đavolu. Ne smemo se prodavati ako hoćemo da izgradimo drugačiju – normalnu i demokratsku Srbiju. Narodna stranka će ostati čvrsta, mi smo najprincipijelnija i najčvršća opoziciona organizacija u Srbiji, rekao je Jeremić.

Za predsednika Opštinskog odbora Narodne stranke Vrnjačka Banja izabran je pedagog Radosav Pejović, a na osnivačkoj skupštini govorili su i potpredsednici Narodne stranke Miroslav Aleskić, Sanda Rašković Ivić i Nikola Jovanović.

Tagovi:

1 komentar

 1. Zapadu je dobro poznato kako Aleksandar Vučić vlada u Srbiji i zna da je uzurpirao sve poluge vlasti. Znaju oni odlično da on nije samo predsednik Srbije, već i da je predsednik Skupštine, Vlade, i gradonačelnik Beograda, ali im to odgovara iz dva razloga:
  Prvi razlog je taj što od Vučića očekuju da će zarad ostanka na vlasti biti spreman da potpiše predaju Kosova i Metohije. Taj razlog je njima najvažniji. Znaju oni da će i pored potpune uzurpacije medija srpski narod biti nezadovoljan. Taj gnev naroda će vremenom rasti sve do trenutka kada će doći do izlivanja opštenarodnog besa kroz pobunu i verovatno materijalno razaranje pa i krvoproliće u Srbiji. To je taj drugi razlog koji takođe Zapadu odgovara. Tada mu neće biti do zaštite ni Vučića, a još manje do zaštite Srba i Srbije. Radovaće se još jednom petom oktobru u Srbiji. Znaju oni da će u tom haosu podržati opet one kojima može manipulisati u narednom periodu.
  Zato je dobro da opozicija u Srbiji bude svesna svoje istorijske odgovornosti, a ne da po svaku cenu srlja da bi došla na vlast. Smatram da je dobro da opozicija bojkotuje izbore jer će time postići bar jednu od dve moguće stvari.A to su: ili će vlast dozvoliti normalne izborne uslove ili, ako to ne dozvoli, će njihova predaja Kosova i Metohije bite ne legitimna jer je i njihov izbor bio nelegitiman.
  Opozicija ne sme nasesti na nagovaranje zapadnih sila da po svaku cenu izađe na izbore.
  Mi moramo obezbediti normalne izborne uslove i tako doći do onakve vlasti kakva je Srbiji potrebna. Iskreno se nadam da ima mudrosti kod mnogih ljudi u opoziciji, mada ima i onih kojima je na prvom mestu samo da oni lično dođu u poziciju u kojoj je sada Vučić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.