Vuk Jeremić: Vrnjačka Banja jedan od centara Balkana za pranje novca kroz gradnju nekretnina

Politika

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas u Vrnjačkoj Banji da je to mesto „među najvećim perionicama novca“ u Srbiji kroz gradnju nekretnina.

  • To su primetile i međnarodne organizacije, među kojima je najznačajnija Globalna inicijativa za borbu protiv transnacionalnog organizovanog kriminala iz Ženeve, koja je jedan od najuticajnijih instituta te vrste u svetu, i koja je u svom poslednjem izveštaju navela Srbiju kao regionalni centar pranja novca kroz gradnju nekretnina, rekao je Jeremić  na konferenciji za novinare.

Jeremić je istakao da je u izveštaju te međunarodne organizacije Vrnjačka Banja stavljena na mapu centara pranja novca uz „Beograd na vodi“, koji je „verovatno najveći u tom smislu“, a da su kao centri za pranje novca kroz nekretnine označeni i Zlatibor i Novi Sad.

Jeremić je naveo da neizgrađeni nacionalni trenažni centar za vaterpolo u Vrnjačkoj Banji, koji bi trebalo da bude budućnost srpskog sporta i zdravlja kao nacije, propada jer za takav centar „nema finansijskog interesa vladajuće kaste“.

  • Trenažni centar je trebalo da bude završen u junu 2016. godine, a danas smo na nekoliko dana od početka juna 2021. godine, dakle, pet punih godina nije završen i očigledno je da nema namere da centar bude završen, rekao je Jeremić.
  • Pošto imamo predsednika države koji ima svu vlast u svojim rukama, a i specifično duševno stanje, moguće je da će on nakon što ga obaveste o ovoj našoj poseti, narediti nekoj od svojih baraba da to brzo završi, i to bi mogla biti dobra stvar za srpski sport i zdravlje naše nacije, dodao je Jeremić.

Predsednik Odbora Narodne stranke za sport Danilo Ikodinović rekao je da je za nacionalni trenažni centar u Vrnjačkoj Banji „uludo bačeno dva i po miliona evra, a da radovi nisu završeni ni do pola“.

  • Ideja je bila da se bazeni premeste iz beogradske arene u Vrnjačku Banju, ali od toga nije bilo ništa. Sve tavori i izgleda jadno. Ovo je zamišljeno i kao nacionalni vaterpolo centar, koji bi služio za školski i rekreatvni sport i za sve građane Vrnjačke Banje, kao i za turiste, pošto je banja poznata kao ’kraljica kontinentalnog turizma’. Izleda, međutim, da centar neće biti skoro završen, rekao je Ikodinović.  
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.