Vuk Jeremić: Vučić i Belivuk će u zatvoru imati decenije da rasprave ko je koga zvao

Politika

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da će nakon promene vlasti aktuelni predsednik Srbije Aleksandar Vučić i vođa kriminalnog klana Veljko Belivuk „dobiti priliku da u zatvoru desetinama godina raspravljaju“ ko je koga zvao i ko je iz sadašnje vlasti bio veza sa Belivukovom grupom.

  • Nadam se da će tužilaštvo i pravosudni organi u postupku protiv Belivuka uraditi svoj posao u skladu sa zakonom i profesionalnom etikom. Čelnici aktuelnog režima moraju da snose političku odgovornost za širenje organizovanog kriminala u Srbiji, sve i da nije tačno ništa od onoga što se u javnosti pojavilo o njihovim vezama sa Belivukovim klanom, jer su u prethodnih gotovo deset godina imali svu vlast u svojim rukama, a taj klan je od nule nastao upravo tada, rekao je Jeremić na konferenciji za novinare u Valjevu, održanoj kod štanda Narodne stranke.

Jeremić je istakao da Belivukova grupa nije postojala pre dolaska SNS-a na vlast.

Jeremić je, povodom prisustva nekih opozicionih čelnika na koktelu sa Vučićem i srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, rekao da Vučićev „poziv na državno jedinstvo nije bio iskren, jer nije upućen najznačajnijim opozicionim strankama, među kojima je i Narodna stranka”.

  • To je pokazalo istinske motive slikanja sa vinom u ruci i u opuštenoj atmosferi, koja ne odgovara ozbiljnosti situacije, rekao je Jeremić.

Konferenciju za novinare predsednika Narodne stranke pokušao je da prekine čovek koji je, poput Sime Spasića, govorio nepovezano i vređao Jeremića.    

Tagovi:

1 komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.