Vuk Jeremić: Zajedništvo opozicije jedini put ka promeni vlasti, Narodna stranka za dogovor

Izbori 2022 Politika

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da „od društva u Srbiji neće ostati kamen na kamenu“ ako se opozicija ne ujedini i ne stane u jednu kolonu protiv vlasti i da građani širom zemlje zahtevaju jedinstven nastup opozicionih stranaka i „ne mogu da prihvate ništa drugo“.

  • Posetio sam gotovo svako selo i varošicu u poslednjih godinu dana. Razgovaram sa građanima svaki dan, njihova poruka u čitavoj Srbiji je ’ujedinite se, jer ako se ne ujedinite, nećemo više ni da pratimo šta se događa, ne zanima nas, rekao je Jeremić televiziji N1.

Jeremić je istakao da se bez zajedništva Narodne stranke, Stranke slobode i pravde i Demokratske stranke ne može govoriti o jedinstvu opozicije, a da je posle njihovog dogovora potrebno otvoriti vrata svima koji su protiv vlasti da stupe u zajednički front.

  • Optimista sam i mislim da može doći do dogovora ove tri stranke. Narodna stranka smatra da bi posle toga trebalo da budemo šireg srca i možda malo jačeg stomaka nego ranije, jer nam je potreban apsolutno svako ko je istinska opozicija, rekao je Jeremić.

Predsednik Narodne stranke je dodao da se ta stranka zalaže da opozicija, ako odluči da učestvuje na izborima, nastupi sa jedinstvenim listama na svim nivoima i da ima zajedničkog kandidata za predsednika Srbije.

  • Neophodno je da na stvari gledamo šire i da ostavimo individualne, partijske i ideološke stavove po strani. Mi se borimo da sprečimo potpunu imploziju društva. Gasimo požar, a kada kuća gori, onda se gasi i plavim i crvenim kantama. Jednog dana ćemo sebi moći da dozvolimo luksuz da se delimo na plave, crvene, zelene… Mi ćemo tada biti plavi, rekao je Jeremić.

Jeremić je naveo da je društvo u Srbiji „na granici potpunog rastrojstva“, što jasno pokazuje i četvorosatno mučenje člana Narodne stranke Konstantina Katića, koga su agenti BIA odveli sa radnog mesta na beogradskom aerodromu i tukli ga zbog sumnje da je objavio tvit protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

  • Ako u Srbiji imamo Štazi (zloglasna tajna policija u bivšoj Istočnoj Nemačkoj) koji tuče ljude jer su navodno tvitovali protiv Vučića i ako nam to nije znak da moramo da se ujedinimo i oteramo ovo zlo na vlasti u prošlost, onda ne znam šta jeste, rekao je Jeremić.

Jeremić je pozvao građane Negotina da u nedelju, 17. oktobra, izađu na lokalne izbore i podrže listu Narodne stranke koju predvodi Krsta Stanković Njenjulović.

  • Njihov glas neće otići Vuku Jeremiću, nego Stankoviću Njenjuloviću i njegovom timu, koji se ne krije iza rukovodstva stranke. Izbori u Negotinu su veoma važni jer će pokazati da li i na koji način ima smisla da se u budućnosti borimo, zaključio je Jeremić.      
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.