Vuk Jeremić: Zaštita Narodne stranke svima koji se odvaže ga glasno govore istinu

Politika

Predsednik Narodne stranke je Vuk Jeremić izjavio je da će Narodna stranka pružiti pravnu i svaku drugi vrstu pomoći i zaštite svim građanima koji su spremni da podignu glas i ukazuju na koruptivne i druge nezakonite radnje režima kao što je to učinio predsednik GrO Narodne stranke Kruševac Dejan Stevanović u slučaju šefa BIA-e Bratislava Gašića.

  • Gašić je na suđenju otvoreno rekao da je ipolitička ličnost. Samo u jednopartijskim državama istaknuti partijski funkcioneri postaju šefovi službi bezbednosti. To je bio slučaj sa „Štazijem“ u Istočnoj Nemačkoj. E, kao što je okončao “Štazi”, tako će i svi oni koji zloupotrebljavaju političke funkcije i bave se koruptivnim radnjama, rekao je Jeremić nakon ročišta po tužbi direktora BIA-e Bratislava Gašića protiv predsednika GrO Narodne stranke Kruševac Dejana Stevanovića.

Jeremić je istakao da se sudija nedolično ponašao u sudnici.

  • Na sličan način kako se Gašić ponaša u Kruševcu, a svi znaju koliko je bahat i kako drži pod kontrolom ovaj grad, tako se ponašao i sudija. Zbog toga je neophodno da nakon promene vlasti dođe do revanšizma – da Bata Gašić bude priveden pravdi i da mu bude oduzeta sva koruptivno stečena imovina. Da bude opet niko i ništa i da ga ponovo, kao i 2012. godine, pas nema zašta da ujede, poručio je Jeremić.

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke Vladimir Gajić izjavio je da su optuženi Dejan Stevanović i on napustili ročište zbog pristrasnosti sudije.

  • Nema nikakvog razloga da se sudija ponašao kao advokat Bate Gašića i da sudska straža isključuje javnost sa ročišta. Vuk Jeremić I Miroslav Aleksić su došli u svojstvu moralne podrške ali im nije bilo dozvoljeno da uđu zbog toga što nemaju poziv, kao da se građanima daju pozivi da prisustvuju javnim suđenjima. Nakon što sam tražio sudsko izuzeće ako to ne reši odmah, a nakon što su se tužioci složili sa tim da nemaju ništa protiv, sudija je promenio svoju odluku i Jeremić i Aleksić su ušli na suđenje, rekao je Gajić.

On je dodao i to da je sam sudija sprečio da Gašić odgovori na skoro sva pitanja koja je Gajić postavio “iako su sva pitanja bila u direktnoj vezi sa predmetom ove parnice”.

  • U svojoj karijeri nisam doživeo da se neko tako bahato ponaša na sudu. To je sramota za srpsko pravosuđe, da na nezakonit način sprovodi procedure, zaključio je Gajić.

Predsednik Odbora u Kruševcu Dejan Stevanović podsetio je na razloge zbog kojih ga je Bratislav Gašić tužio.

  • Gašić me je tužio zbog izjave 15. oktobra prošle godine gde sam rekao da postoji neka vrsta obrasca po kome vlast, odnosono Gašićevi ljudi u Kruševcu dodeljuju svojim ljudima poslove i razne druge stvari koje njima donose korist. Konkretno, objekat u Pionirskom parku koji je bez tendera dobio brat Bratislava Gašića, podsetio je Stevanović.  
Fotografija: Narodna stranka, fb
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.