ZA POKRET OBNOVE KRALJEVINE SRBIJE KOSOVO I REPUBLIKA SRPSKA – „CRVENA LINIJA“

Politika

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) održao je danas sednicu Glavnog odbora u Kragujevcu. Na sednici je jednoglasno odlučeno da Pokret obnove Kraljevine Srbije, kako se navodi u saopštenju, vrlo snažno podrži ideju pristupanja Srbije Evropskoj uniji, „ali nikako po svaku cenu, odnosno ne na uštrb vitalnih srpskih nacionalnih interesa“. Kako se čulo na Glavnom odboru – crvena linija koja se ne prelazi je priznanje Kosova i Metohije, prihvatanje gašenja Republike Srpske i uvođenje sankcija Rusiji.

Pokret obnove Kraljevine Srbije, zatim, insistira da se pre potpisivanja pravnoobavezujućeg sporazuma između Beograda i Prištine, potpiše pravnoobavezujući sporazum između Beograda i Brisela, koji će garantovati da Evropska Unija, niti sada, niti bilo kada u budućnosti neće tražiti od Srbije, kao uslov ulaska u EU, da pređe ove crvene linije.

Sa sednice je, kako su rekli, pozvana vlast u Srbiji da ukinu „nelegalnu, nelegitimnu i protivpravnu odluku iz 1945. godine, kojom je ukinuta monarhija i time omogući obnovu Kraljevine Srbije“. U Pokretu smatraju da bi se tom odlukom dobila „jača pregovaračka pozicijaa sa Prištinom“. I podsećaju da je prisajedinjenje Kosova i Metohije Kraljevini Srbiji, 1913. godine, bilo podržano od svih velikih sila.

Glavni odbor POKS danas je na sednici za potpredsednika stranke izabrao Vojislava Mihailovića, diplomiranog pravnika, bivšeg gradonačelnika Beograda i unuka generala Dragoljuba Draže Mihailovića.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.