Zajedno za Šumadiju: Koliko vrtića je “pojela” nesavesna gradska vlast u poslednjih deset godina?

Grad Politika
  • Zajedno za Šumadiju mora da pozdravi svaku investiciju u gradu Kragujevcu, mada retko ima priliku za tako nešto, pa ovom prilikom pozdravljamo početak izgradnje dva nova vrtića, iako jedna od ove dve investicije dolazi sa republičkog nivoa. Ali moramo da reagujemo na tvrdnju resornog člana Gradskog veća za obrazovanje Dušana Aleksića – “da je poslednji državni  vrtić napravljen 2010. godine a pre toga ko zna kad, pa zbog toga imamo liste čekanja”, navodi se u saopštenju Zajedno za Šumadiju, koje prenosimo:

Podsećamo da je poslednji vrtić u saradnji grada Kragujevca i kompanije Fiat “Autić” otvoren 2014. godine i da se nalazi u gradskoj mrži vrtića. Svakako je posle smene administracije Veroljuba Stevanovića i dolaskom Srpske napredne stranke na vlast zaustavljen razvoj Kragujevca pa evo trebalo je deset godina da prođe da počne gradnja prvog vrtića. Pre toga, 2010. godine otvoren je na Deninom brdu vrtić Cvetić, a pre njega, ne baš toliko davno, te 2008. godine, kada je gospodin  Aleksić ušao u politiku baš kroz Zajedno za Šumadiju, otvoren je vrtić “Sunce” u naselju Bubanj.

A od perioda dolaska na vlast Srpske napredne stranke, u poslednja dva mandata uz pomoć udruženja 300 Kragujevčana grad je ostao bez jednog vrtića, Leptirića,  ždoduše procesom restitucije. Tako da je bilans što se tiče izgradnje vrtića u prethodnih deset godina vlasti SNS-a i 300 Kragujevčana – dva započeta i jedan izgubljen vrtić što bi u zbiru dalo jedan vrtić za deset godina.

Pozivamo gospodina Aleksića kao jednog važnog člana vladajuće koalicije, bez čijih glasova u gradskom parlamentu nema većine, da se zauzme u procesu rasvetljavanja afere “Servis” gde je privatnom licu protivno svim pravilima isplaćeno 296 miliona dinara iz gradskog budžeta i da tim novcem kada ga povratimo izgradimo još jedan novi vrtić, ili da se utvrde krivci zbog čega rekonstrukcija gradske Tržnice traje već pet godina i košta građane Kragujevca već skoro milijardu dinara, odnosno za taj novac se moglo  izgraditi još pet novih vrtića.

Postavljamo pitanje – Koliko je vrtića “pojela” nesavesna gradska vlast za prethodnih deset godina?

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.