Zajedno za Šumadiju odgovara Lazoviću i SNS-u

naslov Politika

Nakon jučerašnjeg saopštenja šefa odborničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini Kragujevca Aleksandra Lazovića u kojem kaže da prethodnih dana i nedelja je stranka Zajedno za Šumadiju „zajedno sa Đilasovom partijom, iznela niz teških neistina u svoj svojoj nesposobnosti da se dopadnu građanima Kragujevca i na taj način osvoje poziciju vlasti”. Zajedno za Šumadiju odgovara Lazoviću, a mi odogovr prenosimo u celosti:

Odgovor na saopštenje Srpske napredne stranke, odnosno njihovog šefa odborničke grupe ćemo izneti taksativno, radi lakšeg pregleda i razumljivosti.

  1. Ako ćemo pravno formalno oko stranačkog statusa, ni vi niste Gradski odbor kako se predstavljate već Povereništvo i to već skoro četiri godine od kako vas je Aleksandar Vučić raspustio krajem novembra 2020. godine. I tako nesposobni da izaberete gradski odbor toliko dugo a vodite grad, ovako kako ga vodite, ni to nije dovoljno već dobijate novog poverenika iz Beograda. А naših 10.700 overenih potpisa je u ministarstvu za lokalnu samoupravu od 05.02.2016. godine, i uskoro ide tužba protiv države zbog ćutanja administracije. Toliko o statusu.
  2. Ne razumemo zašto pominjete stranke i lidere iz Beograda, nama ne treba nikakva pomoć iz Beograda, srušićemo vas mi, ujedinjena opozicija zajedno sa Kragujevčanima. A vi ste oni koji ste celu stranačku infrastrukturu preselili u Beograd, to jest u opštinu Zemun da rade kampanju kako bi dobili neki sitan poen kod novog poverenika.
  3. Što se tiče teme oko lokacije „Servis“ dovoljno ste pokazali time što ste dva puta pobegli sa Skupštine organizovane na ovu temu. Priča da zemljište nikada nije bilo u vlasništvu grada je neistina, jer ga vam je država prenela onda kada ste hteli tu da gradite novu Autobusku stanicu. Od koje naravno nije bilo ništa, kao i od većine vaših obećanja.
  4. To šta smo vam mi ostavili, pa vi za deset godina vladanja niste mogli ni da okrečite ono što je administracija Veroljuba Stevanovića izgradila u Kragujevcu. Na primer izgradili smo dve tržnice za godinu dana (Šarena i Aerodrom) a vi se evo petu godinu mučite sa rekostrukcijom Zelene, i ne vidi se kraj. Da ne pominjemo kapitalne objekte kao što su zatvoreni bazen, Ambulanta br 4, nova zgrada Hitne pomoći…
  5. Što se finansijskog stanja tiče, vi ste vlast koja živi na grejs period, plate isplaćujete iz konstantnog zaduživanja, prodajete lokacije kao da vam ih je deda ostavio, a Kragujevac nikada nije bo zaduženiji , javne finansije su u rasulu, komunalni sektor takođe. A podsetićemo da imamo najveću stopu poreza na imovinu u zemlji, najskuplju vodu i prilično skupe ostale komunalne usluge. Generacije će morati da popravljaju ono što ostane iza vas, ako ubrzo ne budete smenjeni.
  6. Što se sporta tiče, tu je stvar bar jasna svima. Košarkaši, rukometaši, rukometašice, odbojkaši i vaterpolisti su bili redovni učesnici najelitnijih Evropskih takmičenja, a fudbalski klub stabilan prvoligaš. U Kragujevcu je igrao i Makabi iz Tel Aviva. To što pominjete klubove iz drugih gradova, da vam pojasnimo to se zove franšiza. Recimo svi klubovi NBA lige su franšize. Vi izdvajate više novca za spot sada, ali rezultati su u skladu sa rukovodstvom grada, više nego skromni.
  7.  I poslednje, ali ne i nevažno. Gospodine Lazoviću, ne znam o kakvom igranju govorite. Vas i nas nisu građani birali da se igramo, već da vodimo ozbiljne razgovore o budućnosti našeg grada, trenutno je raspored takav da vi vodite politiku grada, a mi smo tu da postavljamo pitanja, tražimo odgovore i kritikujemo, što je i posao opozicije. I ne razumemo čemu tolika srdžba i bes u vašim rečima, pa vi ste dobar deo svoje političke karijere stvarali baš u Zajedno za Šumadiju, nije valjda da se toga stidite? Treba li da očekujemo uskoro vaše izvinjenje i pokajanje kao u slučaju vašeg kolege Martinovića?
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.