ZAJEDNO ZA ŠUMADIJU: PET GODINA U RAZVOJ SELA NIJE ULOŽEN NI DINAR, A GRAD NIKAD PRLJAVIJI DOČEKAO SVOJ DAN

Politika

Kragujevac od 2014. godine ne ulaže ni dinara u razvoj seoskog područja, premda u budžetu postoji stavka sa te pozicije ni jedan jedini dinar nije uložen ni u putnu infrastrukturu ni u vodosnabdevanje, kažu u Zajeedno za Šumadiju.

  • Podsećamo da je u vreme kada smo mi bili na vlasti Kragujevac bio jedini grad u Srbiji koji je imao agrarni budžet, kao i da je na godišnjem nivou ulagano blizu dva miliona evra u razvoj seoskih područja. Tada je urađeno 80 arterskih bunara, rešavan je problem prilaza njivama, rađeni putevi između sela, organizovane manifestacije, organizovana takmičenja seoskih klubova, ulagano u opstanak seoskih škola kroz finansiranje rada učitelja i nastavnika tamo gde nije bilo velikog ili dovoljnog broja učenika, organizovano čišćenje snega tokom zimskog perioda. Nije nam jasno kako je moguće da od 2014. godine predstavnici sadašnje vlasti nisu se uopšte bavili selom i razvojem ovog područja, rekao je na konferenciji za novinare odbornik Zajedno za Šumadiju Siniša Ranković.
  • Sa druge strane, naš program je zasnovan na rezultatima našeg rada u prethodnom periodu i cilj nam je da nastavimo tamo gde smo stali sa tendencijom daljeg razvoja seskih sredina u našoj opštini kako bi smo stvorili uslove za opstanak i ostanak mladih i ukidanje trenda gašenja sela. ZZŠ nikada nije pravila razliku između grada i sela, ulagZAJano je podjednako, što će biti naša misija i u budućnosti. Zbog svega navedenog pozivamo sve građane sa seoskog područja da nam se pridruže u kampanje „ Ponovo svi na ovu stranu“ i da zajedničkim snagama vratimo mesto selu koje je imalo i koje zaslužuje, dodao je Ranković.

U Zajedno za Šumadiju skrenuli su pažnju na obečežavanje Dana grada, za koje tvrde da je „prava slika rada lokalne vlasti“.

  • Sramota je kakav je pristup bio organizaciji jedne ovako važne manifestacije, gde su loklani čelnici goste dočekivali u nikada prljavijem gradu. Sa još većom sramotom Kragujevčani su se susretali prethodnih dana tokom realizacije projekta loklane vlasti zvanog EKG sistem, elektronske naplate javnog gradskog prevoza. To je još jedan vid ponižavanja građana koji su danima stajali u redovima i pokazatelj nesposobnosti gradskih čelnika da na pravi način realizuju bilo koju ideju. ZZŠ nije protiv uvođenjea novina koje idu u korak sa modernim tokovima, ali smo za to da se takve ideje detaljno isplaniraju i stvore svi uslovi za njihovu realizaciju koji neće praviti probleme građanima u svakodnevnom životu, već da ih olakšaju.
    Još jednom podsećamo da imamo znanja, iskustva i rezultate koji će biti glavni aduti u predstojećoj kampanje. Pozivamo sve Kragujevčane da nam se pridruže u misiji vraćanja grada na mesto koje zaslužuje, kaže bivši gradonačelnik i lider Zajedno za Šumadiju Veroljub Stevanović.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.