ZAJEDNO ZA ŠUMADIJU PRIKLJUČILA SE KOALICIJI ŠAPIĆA I STAMATOVIĆA

Politika

Stranka desnice „Zajedno za Šumadiju“ Veroljuba Stevanovića pridružila se koaliciji „Srpskog patriotskog saveza“ (SPAS) Aleksandra Šapića i „Zdravoj Srbiji“ Milana Stamatovića.

Ta koalicija je ranije najavila izlazak na ovogodišnje izbore u Srbiji. Na konferenciji za novinare u Beogradu, Stevanović je izjavio da je to „udruživanje ljudi koji su svoj patriotizam pokazali svojim radom“.

 • Ovo udruživanje treba da pruži drugi pogled na politiku u Srbiji. U Srbiji su političari devedesetih govorili da su protiv Slobodana Miloševića, a kasnije da su protiv drugih. Mi nećemo da pričamo protiv koga smo, već ćemo pričati za šta smo, kazao je Stevanović.

Lider SPAS-a Aleksandar Šapić je izjavio da je ukrupnjava „patriotski blok“ koji će činiti gradjani koji imaju kredibilitet i dostojanstvo i dodao da očekuje da će mu se priključiti još političkih aktera.

 • Ne želimo da se skupljamo za cenzus. Najava snižavanja cenzusa sa pet na tri odsto je razlog više da se ne udružujemo, ali mi se udružujemo zbog programske saradnje, kazao je Šapić.

Šapić je rekao da nije bilo razgovora o podeli mandata u tom bloku i istakao da je Srbiji najpotrebnije jedinstvo.

Stamatović je kazao da će političari iz unutrašnjosti Srbije svoje znanje i iskustvo preneti na nivo države, kako bi zemlja ekonomski napredovala. Dodao je da saradnja tih političkih organizacija neće biti opterećena podelom mandata.

 • Želimo da promenimo Srbiju, da se vratimo unazad kako bismo krenuli napred, rekao je on.
Tekst i fotografije: Beogradski glas

Tagovi:

11 komentara

 1. Verko će i Kragujevcu biti ispod cenzusa. Nema šta da ponudi ljudima jer gleda samo sebe i svoj interes. Ovim potezom odnosno jurnjavom poslaničkog mesta to jasno pokazuje. Dosta. Kraj. Ćao.

 2. Pobogu šefe sta uradi,pomoći ću ti oko lokala,oko Repiblike ne iako to nemogu da ti kažem lično.

 3. Sad je definitivno i svima jasno. Iza Sapicevog projekta stoji Vucic, a ovo je dokaz da SNS i Verko imaju dogovor za zajednicku vlast posle izbora.

 4. Nismo Ušli u koaliciju nego smo postali deo Sapiceve stranke. Nema više Zajedno za Šumadiju.

 5. Meni ništa nije jasno… Čile na skupu kod nas rekao da na lokalu glasamo za njega, a na republici za Vučića i da je to isto, da Vučić radi dobro i da su se Vučić, Vladica i on dogovorili da prave lokalnu vlast.
  Šta je sada ovo, kao dalje da delamo i šta da radimo?

 6. Razočarenje veliko. Šapić je Vučićev potrčko, a izgleda i Stevanović. Jadan Kragujevac.

 7. Koliko si sendvica dobio za ovu laz i lazno predstavljanje, izadji sa pravim imenom i ponovi ovu glupost

 8. Lutkarsko pozorište ,,Alekove vesele lignje“ – oproštajna turneja sa predstavom ,,Karantinski sendvič ili kako sam postao otirač?“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.