ZASTAVINO ORUŽJE NA SAJMU U LAS VEGASU, NOĆ PRED OTVARANJE UKRADENA DVA PIŠTOLJA

Društvo Ekonomija

Oružje iz fabrike „Zastava“ hit je na ovogodišnjem najvećem svetskom sajmu naoružanja „Shot show“ u Las Vegasu, objavio je srpski portal u SAD „Serbian times“. Izvor navodi i to da su, noć pre zvaničnog otvaranja, ukradena dva pištolja sa štanda Zastave – tetejac i EZ9, što je do sada jedina zabeležena krađa na sajmu sa više od 2.500 izlagača.

Kako prenosi B92, Amerikanci su oduševljeni srpskim oružjem. Najviše se traže pištolji, snajperi i poluautomatske puške.

Nakon što se prošle godine vratila na američko tržište, kragujevačka fabrika je sa svojim programom sportskog i ličnog naoružanja izazvala veliko interesovanje na tom prestižnom događaju.

Zastavin štand je jedan od, kako je navedeno, najposećenijih od otvaranja sajma početkom ove sedmice.

  • Za nas je ovo prijatno iznenađenje. Gužva na našem štandu ne prestaje, Amerikanci i ostali su oduševljeni dizajnom, a svi se slažu da tako kvalitetno naoružanje po ovako pristupačnim cenama teško može da se nađe, rekao je Ranko Ristić, predstavnik kompanije Zastava Arms USA, koja je ekskluzivni partner i zastupnik svih Zastavinih proizvoda.

Dodaje da su u proteklih godinu dana dobili puno pozitivnih recenzija u najeminentnijim američkim magazinima koji se bave oružjem, dali puno intervjua za američke medije, zbog čega su u Las Vegasu imali rekordan broj poslovnih sastanaka sa najvećim dilerima iz skoro svih američkih država, ali i mnogih država sveta.

  • Od prošlogodišnjeg sajma Zastava je po našoj narudžbi u Ameriku izvezla više od 25 tona sportskog naoružanja i delova. Na društvenim mrežama prati nas 20.000 ljudi i taj broj raste iz dana u dan, što takođe svedoči o velikom interesovanju za oružje proizvedeno u Srbiji. Za ovu godinu smo, u skladu sa potraživanjima, planirali značajno povećanje uvoza, ističe jedan od vlasnika Zastava Arms USA.

Na njihovom štandu stoje izložene popularne poluautomatkske puške AK-M70, lovačke puške, a tu su i poznati pištolji CZ-999 i EZ9.

  • U Americi su traženi „kalašnjikovi“ sa tradicionalnim drvenim oblogama dok manji broj, uglavnom mladih kupaca, traži polimerske. Pravi hit sajma je naši kratki automat AK ZPAP92 i ZPAP85, koji se prodaju sa raznim dodacima kako bi se zadovoljili zahtevi kupaca.

Veliko interesovanje je i za snajpersku pušku M91, koja se po prvi put uvozi na američko tržište, a ove godine ta firma je imala i dosta porudžbina starijih modela pištolja, poput Zastava M57A, čuvenog „tetejca“.

Zastava Arms USA sklopio je ugovor sa Air Serbia o transportu svih pošiljki naoružanja sa aerodroma Nikola Tesla do čikaškog aerodroma O’Hare jer, kako kažu, smatraju svojom patriotskom dužnošću da u posao uključe što više srpskih firmi.

  • Pored komada oružja, ponudili smo i online prodaju delova na našem sajtu, kao i servis, što je bio novitet na ovom tržistu. Naš cilj je da obnovimo pozitivnu sliku koju je Zastava nekada imala u Americi, ali i u celom svetu, kaže Ristić i ističe kako je naročito ponosan na činjenicu da je jedan srpski brend za kratko vreme dobio toliko pozitivnih kritika u sferi oružja, gde Amerikanci po tradiciji smatraju da su neprikosnoveni.

Kako je objavio „Serbian times“, noć pre zvaničnog otvaranja ukradena su dva pištolja sa štanda Zastave, tetejac i EZ9, što je do sada jedina zabeležena krađa na sajmu sa više od 2.500 izlagača.

Izvor: B92; Tanjug

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.