Zatvara se punkt za vakcinaciju u hali Goca Bogojević, kreće vakcinacija u mobilnom autobusu

Grad

Punkt za masovnu imunizaciju u sportskoj hali Gordana Goca Bogojević, biće zatvoren od urotka 22. juna, odlučeno je na danas održanoj sednici Štaba za vanredne situacije.

  • 21. juna zakazana je velika revakcinacija za preko 1500 ljudi. Nakon toga, slede revakcinacije za najviše stotinak ljudi dnevno tako da su se stekli uslovi da se punkt u sportskoj hali zatvori. Ovih dana za vakcinaciju dnevno imamo između 60 i 80 lica, tako da vakcinaciju možemo da obavljamo u četiri ambulante u naseljima Aerodrom, Stanovo, Bresnica i Erdoglija, dok će centalni punkt za revakcinaciju biti u Zdravstvenoj stanici broj 4 u ulici Svetozara Markovića 23, rekao je direktora Doma zdravlja, Vasilije Antić.

On je daodao i da će građanima zaintersovanim za imunizaciju i dalje na raspolaganju biti punkt u Tržnom centru Plaza.

  • U vakcinaciju ćemo poput Beograda, uključiti i mobilni autobus gde će na raspolaganju biti vakcine Sinofarm i Fajzer, istakao je Antić.

Stajališta će biti određena prema frekvenciji ljudi. A ideja Doma zdravlja je da to bude ispred Gradske uprave, na Trgu kod krsta, na prostoru ispred Pravnog i Ekonomskog fakulteta, u naseljima u vreme kada ima najviše ljudi.

Do sada se u Kragujevcu vakcinisano više od 72.000 građana.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.