Zavičajno udruženje „Ibarski Kolašin“ obeležilo deceniju postojanja

Grad

U organizaciji Zavičajnog udruženja „Ibarski Kolašin“ a uz podršku grada Kragujevca održana je kulturno-umetnička manifestacija „Kolašin u Kragujevcu 2023“. U ime Grada manifestaciji su prisustvovali Miroslav Petrašinović, član Privremenog organa grada Kragujevca i Aleksandar Lazović, savetnik Privremenog organa grada Kragujevca dok su predstavnici Zavičajnog udruženja „Ibarski Kolašin“ Nedeljko Tomović, predsednik Udruženja i Tomislav Radović, zamenik predsednika Udruženja.

  • Održavanje ovakve manifestacije u Kragujevcu je značajno jer Udruženje „Ibarski Kolašin“ neguje tradicionalnu kulturu, kulturu naroda koji su poreklom sa Kosova i Metohije a posebno je važno u ovim teškim trenucima za našu državu i za naš narod koji je ostao da živi na Kosovu i Metohiji, istakao je Miroslav Petrašinović, član Privremenog organa grada Kragujevca.
  • Udruženje danas slavi deset godina postojanja. Trudili smo se da ove godine naš program bude raznovrsniji, prilagodili smo ga svim uzrastima jer želimo da se deca zainteresuju za našu kulturu i običaje koje smo doneli, rekao je Tomislav Radović, zamenik predsednika Udruženja „Ibarski Kolašin“.

U programu su učestvovali istaknuti umetnici na guslama i fruli. Gosti večeri bili su Kulturno-umetničko društvo Mokra Gora iz Zubinog Potoka, KUD „Abrašević“ iz Kragujevca, vokalna solistkinja Katarina Bogdanović i predstavnici slikarske galerije iz Zubinog Potoka.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.