ZAVOD ZA ZDRAVSTVENU ZAŠTITU RADNIKA: RALE I TONČIKA

Društvo Video

Na konferenciji za novinare direktora Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika dr Antonia Dimitrovskog moglo je da se čuje da on gradonačelnika Kragujevca Radomira Nikolića zove Rale, a ovaj njega  – Tončika. Da mu je gradonačelnik, koji je, „nije epp“, veliki prijatelj Zavoda, poslao poruku u kojoj je napisao da ima obećanje da će Zavod, koji je sada privredno društvo, biti transformisan u Zavod. Da će on, dr Dimitrovski, biti direktor nove zdravstvene ustanove ukoliko to partija (Srpska napredna stranka, prim. G.Š.) od njega zatraži. Da 35.000 Kragujevčana, koji se trenutno leče u Zastavinoj ambulanti, neće ništa primetiti, lečiće se na istom mestu, samo će ime biti drugo. Da je za pokretanje postupka likvidacije krivo računovodstvo, koje nije imalo aplikaciju da pošalje finansijski izveštaj.

  • U utorak popodne gradonačelnik me je obavestio da postoji politička volja da se problem reši, ali ne može – krši se zakon. Pod hitno smo se sastali u Ministarstvu zdravlja. Na tom sastanku primila nas je pomoćnica ministra za pravna pitanja Dragica Bulajić. Bio je i glavni inspektor za zdravlje, direktorka instituta Batut, direktor Republičkog fonda, direktor Doma zdravlja dr Antić i dr Gordana Damnjanović. Bio sam jako žustar prema gospođi Bulajić. Zakačili smo se oko formiranja savetovališta za vantelesnu oplodnju, rekao je dr Drimitovski.

Komentarisao je i izjavu gradskog funkcionera Nikole Ribarića, koju je ocenio kao „uznemiravanje javnosti“, pošto je Ribarić rekao da će Zavod preći u Dom zdravlja:

  • Naš najbolji prijatelj ove ustanove, gradonačelnik Nikolić, istog dana je zakazao sastanak, na kome je dogovoreno šta grad planira. I to sam preneo sindikatima. Znači – radiće na istim radnim mestima, u istoj ustanovi. U kojoj formi će biti, rekao je gospodin gradonačelnik, videće se. Ja sam tražio da ova ustanova i dalje ostane Zavod. Dogovoreno je – danas likvidiramo ovu ustanovu, sutra nova ustanova. I za to je zaslužan gospodin Radomir Nikolić. Istog dana mi je napisao poruku – obećano mi je od ministra zdravlja da će ovo biti Zavod. Pazite – obećano, nije sigurno.

Dr Dimitrovski je rekao da ne zna da li će, ukoliko Zavod, ipak, uđe u proces likvidacije od 27. jula, biti likvidacioni upravnik.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.