Završen krov na Domu kulture u Divostinu (VIDEO)

Društvo Grad Video

Rekonstrukcija krova na Domu kulture u Divostinu završena je nedavno zahvaljujućim vrednim meštanima i članovima Mesne zajednice, kao i donatorima bez čije pomoći se Dom ne bio mogao obnoviti. Prošle godine u avgustu mesecu organizovana je donatorksa večera i na njoj sakupljeno dovoljno novca da se u ovakvu akciju krene.

Novca za obnovu iz gradske kase nije bilo, budžetska sredstva koja su i prošle i ove godine korišćena su onolika koliko Grad izdvaja za neko tekuće održavanje objekta, a to je skromna suma naspram one koju je bilo potrebno uložiti da bi se došlo do obnovljene zgrade.

  • Mi smo u avgustu imali donatorsku večeru, i u avgustu i spetembru smo prikupili novac za popravku krova koji je prokišnjavao, a potom, pošto smo prikupili više novca od planiranog, i za radove u unutrašnjosti. Jesenas smo zbog administrativnih procedura bili onemogućeni da na vreme krenemo, pa smo rekonstrukciju krova uradili krajem proleća, početkom leta, ističe Ljubiša Nektarijević, član Saveta mesne zajednice i Pokreta „Volim selo svojeˮ.

Meštani Divostina su kako krov, tako i unutrašnjost Doma uradili sami, prvobitna namera bila je da uzmu preduzimača koji će sve to završiti, ali su ipak odustali, jer im je računica pokazala da će dosta uštedeti.

Nektarijević kaže da su zimu iskoristili da urede unutrašnjost, nekih stotinak kvadrata uspeli su da osposobe i omoguće prostor za namenu. Već ga koriste za sastanke, a cilj im je da služi meštanima i za druge aktivnosti. Plan je da se uradi i kuhinja, a mokri čvor je već dozidan.

  • Kada to završimo imaćemo jednu funkcionalnu sredinu koja će služiti ne samo za sastanke, već i na korist meštana za neke događaje, proslave i tome slično, jer u taj prostor može da se smesti do stotinak ljudi, navodi on.

Puno je urađeno, kaže sagovornik i dodaje da imaju obećanja kada su donacije u pitanju, te i oni planiraju da unutrašnje radove nastave tokom jeseni.

  • Ako skupimo dovoljno sredstava do nove godine ili jeseni planiramo da uradimo grejanje u tih 100 kvadrata koje smo rekonstruisali, navodi Ljubiša Nektarijević.
Video: Lazar Novaković
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.