Završena manifestacija Šumadijski dani šljive u Stragarima

Ekonomija Grad

Stragaračka fijakerijada u organizaciji Konjičkog kluba „Šumadinac“ obeležila je treći, poslednji dan ovogodišnje privredno, poljoprivredne i turističke manifestacije „Šumadijski dani šljive“ u Stragarima. Fijakeri su kroz stragarački kraj i lepote podrudničkog ambijenta, zainteresovane posetioce odvezli do vodenice stare više od dva veka u kojoj se i danas na kamenu melju pšenica i kukuruz.

  • Danas kada mnogo više vodimo računa o zdravlju i ishrani, značajno je da znamo da u blizini Kragujevca imamo najzdravije brašno koje se melje na vodeničkom kamenu. Sve što smo videli i što su naši poljoprivredni proizvođači izložili tokom ove trodnevne manifestacije je ono po čemu smo prepoznatljivi i što možemo da postavimo kao brend, rekla je Danka Andonovski članica Gradskog veća za investicije i upravljanje projektima.

Najstarija vodenica, posle panoramskog razgledanja Grada, posete manastiru Voljavča gde je zasedala prva srpska vlada 1805.godine, bila je i jedna od lokacija vodičke ture koju je danas od Kragujevca do Stragara organizovala Gradska turistička organizacija.

Na Šumadijskim danima šljive predstavilo se i udruženje Šumadijska rakija.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.